Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman väljer: Stans bästa sushiställen

Göteborg gör sig riktigt bra som sushistad men det gäller att känna till stadens guldkorn för att få ta del av de där oförglömliga matupplevelserna. Läs vår guide till stans bästa sushiställen och hitta dina nya favorithak. 

Sushi Lau, Aschebergsgatan 40
Här har många Hvitfeldtare spenderat sina lunchraster genom åren då bambamaten inte känts lockande nog. På Sushi Lau får du lunchro och om du har lite tur så finns det kvar en kanna eller två av deras fantastiskt goda jasmin te.  

Luxury Sushi, Solrosgatan 5 
Om du är Härlanda- eller kålltorpsbo är detta med hästlängder den bästa sushin du kan få i ditt hemområde. Öppettiderna må variera och ändra sig något ibland, men för den tursamma eller för dig som kollat upp tiderna online i förväg, väntar en sushiupplevelse som gör varje krona väl spenderad. Dessutom är det låga priser och generösa bitar.

Ebay Sushi & Café, Ånäsvägen 8
Ebay Sushi är en av få sushirestauranger som erbjuder chokladbollar utöver sin sushimeny. What’s not to like? Dessutom har ju restaurangen det bästa namnet på hela listan. 

Japan House, Viktoriagatan 18 
I källaren på Viktoriagatan hittar du det perfekta sushilunchstället för innerstadsbon, här kan du enkelt hugga en lunch i farten på väg till Haga eller Vasaplatsen och de har dessutom några trevliga lunchplatser lediga för den som kommer i tid. Dessutom smakar deras rainbowrolls himmelskt. 

Chopstix Sushibar, Kristinelundsgatan 3
I det lilla källarkrypinnet får du tag på prisvärd och god sushi som med fördel kan tas med tillbaka till jobbet eller skolan då det är något trångt hos sushibaren. Personalen är gulliga och har du lite tur när du beställer din kvällssushi så lägger de med extra bitar precis innan stängning. 

Karuizawa Sushibar, Brunnsgatan 8
På Karuizawa arbetar en äldre man som är rättvis men bestämd och detta är därför även enda stället bland våra tips där du kan bli nekad på att beställa take a way om borden är fullsatta. Om du hör till skaran som ätit här innan vet du nog varför, här görs sushin med fingertoppskänsla och precision. På talriken landar sedan små konstverk, men det tar sin lilla tid. 

Yoshi Sushi, Övre Husargatan 17
Pluggar du på JMG eller kanske Psykologen? Ta en lunchpromenad på cirka fem minuter tills du hamnar på Yoshi Sushi. Här får du ett trevligt bemötande och stora bitar sushi som mättar hela vägen genom eftermiddagsföreläsningen. 

Spice Sushi, Linnégatan 44
Spacead sushi i spicey miljö. Ibland vill en ju bara ha en sushiupplevelse utöver det vanliga och då går du helt enkelt hit. 

Sushi Today, Eklandagatan 2
Om du hör till skaran som håller hus kring Korsvägen eller Humanisten är detta ett sushiställe för dig. På promenadavstånd på 0-5 minuter får du god sushi utan konstigheter alla dagar i veckan förutom under söndagar då Sushi Today håller stängt. 

Finsushi 

Koizen, Aschebergsgatan 26
Hos Koizen serveras maten direkt från kocken vilket skapar en nära och intim upplevelse. Här hittar du en omakasemeny som tar cirka två timmar att beta sig igenom. Ordet omakase är japanska och betyder ”lita på kocken” enligt Koizens hemsida, så varför skulle vi inte vilja göra det? 

Hoze, Stigbergsliden 17 
Här är det så exklusivt att det endast finns sex sittplatser med en sittning per kväll från onsdag till lördag klockan 19.00 varje dag. Deras omakase meny ligger på 1 450 kronor och de tar endast betalt i swish eller cash. Benhårda regler som är till för att bli följda.