Djungeltrumman väljer: Ölhak 

Göteborg har ett stort utbud av ölhak, här hittar du allt ifrån de lite trendigare ställena med väl utvald inredning till de murriga och mysiga haken där stammisarna har reserverade platser. I Djungeltrummans ölhaksguide finns något för alla. 

Aberdeen, Sveagatan
Om du befinner dig i Linné och vill slå dig ned och ta en kall bärs eller två passar Aberdeen alldeles lysande. Här hittar du lugn och ro och klassiska ölhaksvibbs.

Checkpoint Charlie, Östra Hamngatan 37
Gillar du att kombinera öldrickandet med aktiviteter? Då är Checkpoint Charlie ett ställe för dig. Här hittar du allt ifrån boxpåsar och basketkorgar till styrkeutmätning med släggor och lite hederlig air hockey.

Dansken, Andra Långgatan 8
Här hittar du inte bara folk du matchat med på Tinder utan oftast även en och annan kär vän, gammal klasskamrat, eller kollega. Lite så som stämningen är på Folks trapp klockan 02.45 en lördagsnatt. Prissättningen på ölen är reko och den som kommer hungrig kan utan problem äta sig mätt på husmanskost.

Fyrens Ölkafé, Stigbergstorget 1
Börja eftermiddagen med att bläddra runt i vinylbackar nere på Bengans och ta sedan trappen upp till Fyrens Ölkafé där du kan beställa in den goda kombinationen öl och kaka. 

Kino, Linnégatan 21
Kino har allt ifrån mysiga och trånga små hörn till barhäng i discokulans sken. Här kan du med enkelhet slå dig ned för en öl eller två direkt efter din cineastiska upplevelse. Men se till att komma i tid, här är det mer ofta än sällan helt fullknökat. 

Le Pub, Nordhemsgatan 22-24
Mellan Andra- och Tredje Långgatan hittar du Le Pub som är rustik och lantlig med sina tända kandelabrar, rejäla träbalkar och sin murriga belysning. Här finns det bord för stora och små sällskap på både över och undervåningen vilket ger dig en massa valmöjligheter gällande var du ska sitta och insupa din bière.

Oceanen, Stigbergstorget 8
Oceanen är ett givet stammishak så fort uteserveringssäsongen drar igång på riktigt. Här kan du dricka bärs i solsken och skugga och kanske smita in på en bra konsert när solen har gått ned.

Paddington’s, Sankt Pauligatan 1
En go kvarterskrog som ligger ett stenkast från Danska Vägen i Östra Göteborg. Nothing more, nothing less. 

Port Arthur, Gamla Ceresgatan 3
Hisingen island levererar. Port Arthur har anor från 1918 och är rejält till åren. Den gamla sjömanskrogen får en att dricka sin öl med andakt, det är något visst med ett ställe där folk har suttit och bärsat sedan minst 100 år tillbaka.

Pustervik, Järntorgsgatan 12
En drar nästan lite på smilbanden när en tänker på Pusterviks uteservering. Den har något visst över sig, ett slags magiskt vårtecken som skänker en annars så sliten gata ett romantiskt skimmer. Sedan vet nog de flesta att öl och livemusik går väldigt bra ihop. 

Sjuans Ölhall, Kungstorget 7
Det är svårt att skriva om ölhak utan att nämna klassikern Sjuans Ölhall. Haket har funnits sedan år 1900, har kvar originalklinkers i rött och vitt, en ingrodd lukt och en bred variation av öl i diverse former.   

Studio HPKSM, Storgatan 22
Studio HPKSM är ett pålitligt krypin som har allt från vanlig och okonstlad bärs till riktiga dyrgripar.  Den mysiga inredningen och goa personalen får det nästan att kännas som ett andra vardagsrum (utrustat med lite större dryckesutbud) och det är ju aldrig fel. 

Ölstugan Tullen
Nu finns Ölstugan Tullen till och med i Mölndal, bara en sån sak! Här hittar du husmanskost och bärs. Tullens uteserveringar brukar vara heta på marknaden så fort solen kikar fram, så vill du knipa en plats i solen bör du vara där i tid.