Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman väljer inredningstrender 2021 

Funderar du på att göra om hemma? Spana in Djungeltrummans trendspaningar för 2021 där vi listar årets största inredningstrender och inredningsmissar. 

Ute

Tvinnade ljus

De tvinnade ljusen slog igenom stort på Instagram och var och varannan hobby-Ernst började pyssla och böja sina ljus till nya former. Danska influencers verkade inte heller få nog av dem. Ett tag kunde man knappt öppna Instagram utan att se de spiralformade ljusen. Egentligen är vi på redaktionen för pyssel men nu får det räcka med twistade ljus. 

Illustration: Elin Anvegård

Fogskumsinredning

Speglarna med skummade kanter tog oss med storm under 2020. Så även fogskum på lite allt möjligt. Kanske spelade pandemin och karantänstristessen in och påverkade inredningstrenderna mot ett allt mer DIY-tänk? Nu är vi dock trötta på de fluffiga speglarna. Låt fogskumet sitta där det ska istället för att smeta ned hela lägenheten. 

Quirky färg och form

Har du inrett ditt hem likt en pastellig tutti frutti-påse för att sedan tröttna? Ett pastelligt hem kanske ser bra ut i inredningsmagasin men att spendera 365 dagar i ett Acnerosa sockervaddshem med udda former och färger är kanske inte optimalt. 

Illustration: Elin Anvegård

Palettblad

Växten sprider sig snabbare än ogräs. Har du ett palettblad kommer du alltid få fler. Om vi ska vara rent krassa så är det definitivt en växt som är tålig och perfekt för nybörjare, men den är inget vidare vacker. 

Små växter

Är vi inte lite trötta på alla små fjuttväxter nu? 2021 känns som ett år för stora gröna blad! Små växter kan självklart vara söta, men inredningsmässigt känns det väl ändå mer najs att ta inspiration från exempelvis 70-talets livfulla växttrender. Som en bergspalm eller olika varianter av fikus. Eller varför inte gå all out på en fluffig ormbunke?

Inne

Färg på väggar

Hejdå stockholmsvitt och hej färg! Vi har sett trenden komma smygandes med avmattade färger i dova gröna, blå och roströda toner som har omvandlat våra sovrum från sterilt snövita till mysiga krypin. Nu är vi redo att göra slut med besattheten kring vita väggar. Våga välja färg.

Vintage

Miljömedvetet och väl beprövad inredning kommer att falla allt fler i smaken. Att fynda sin inredning hos second hand-butiker, på auktioner eller loppisar står högt i kurs och kan ge god utdelning. Alla älskar unik inredning. Det personliga hemmet är här för att stanna. 

Illustration: Elin Anvegård

Trä

Teak-anhängarna har redan dyrkat just trämöbler sedan en lång tid tillbaka men 2021 blir nog året då även andra former av trä smyger in i inredningen. Kanske är det en längtan tillbaka till naturen?  Eller så har det att göra med att vi har tröttnat efter år av marmor i alla dess former. 

Illustration: Elin Anvegård

Mönstrade tapeter

Här finns det mycket att hämta och få saker kan nog göra så stor skillnad för ett hem som en mönstrad tapet. Precis som vi skrev ovan så tycks suget för färg ha kommit tillbaka efter att vi har spenderat år och åter år i byggnader med helvita väggar. Nu är vi öppna för färg, mönster och form.

Tv

Coronaåret 2020 har satt sina spår. Vi har tröttnat på att se på Netflix på datorn, istället har var och varannan tjomme blivit lite besatt av införskaffa sig något som bäst kan liknas vid ett hemmabiosystem. En annan bonus med Tv-trenden är att man kan slå på en brasa på Tvn, nästan lika bra som en riktig. 

Bubblare

Illustration: Elin Anvegård

Ungkarlslyan

Att skita i inredning och låta ens hobbys tala är nästan homestylingens motsvarighet till punk. Skit i att försöka försköna din lägenhet och satsa på praktiska lösningar. Inspiration hittar du på Instagramkontot @snubbarinreder.

 

Text: Amanda Båmstedt och Hanna Fagerlund