Djungeltrumman väljer: Göteborgs bästa take away

Sugen på mat i toppklass men inte lika sugen på att sitta på restaurang? Vi har listat Göteborgs bästa take away.

Aldardo, Kungstorget 12
Här hittar du himmelsk pasta som förflyttar smaklökarna till Italien. Take away-portionerna är rejäla, så för dig som inte är jättestor i maten räcker portionerna ibland till både lunch och middag. 

Bord 27, Haga kyrkogata 14
Bord 27 är inte någon vanlig sliten kvarterskrog, istället får du som middagsgäst en kulinarisk upplevelse av rang. I coronatider har de börjat med take away, så ta tillfället i akt och lyxa till det lite. Det är du värd.

Bov, Gibraltargatan 20
Är Bovs källarlokal fullsatt? Du kan vara lugn, nu har Gibraltargatans populäraste krypin börjat med take away. Bara tanken på deras pizzor i napolitansk stil får det att vattnas i munnen.

Björk och Bambu, Vegagatan 50
Sugen på praliner? Björk och Bambu har inte bara goda steamed buns, de har även praliner. Gör som Marie Antoinett hade gjort och rid ut krisen med något sött.

Dubbel dubbel, Surbrunnsgatan 8, Polhemsplatsen 5, Kastellgatan 14 
Här kan du plocka ihop en smarrig måltid beståendes av diverse kinesiska smårätter. Maten är dessutom som gjort för att delas, och sånt gillar en ju.

Fiskbar 17, Magasinsgatan 17
Omega 3 hittar du i fisk och är ett fleromättat fett som är bra för din kropp. Vill du få i dig lite omega 3 på ett mycket godare och stilfullare sätt en de där stora kapslarna med omega 3 som du kan köpa hos hälsobutiker och apotek är ett hett tips att kika förbi hos Fiskbar 17 istället. Bakom disken hittar du trevlig personal och maten som landar på din tallrik eller i din take awaylåda är garanterat smarrig. 

Grano, Vasagatan 32
På Grano kan du äta maträtter som hämtat inspiration från alla världens hörn, men det är trots allt oftast deras pizza som kommer på tal när Grano diskuteras. Den är jättegod. Det är fakta. Här är det dock oftast lite svårt att få en bordsplats, men vad gör det när du kan ta med dig en pizza eller två och äta hemma. 

Salut, Stora Saluhallen
Saluts köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispuré är kanske en skänk från ovan, vad vet jag? Nu kan du avnjuta denna delikatess, med flera, i hemmets lugna vrå.

Studio HPKSM, Storgatan 22
Studio HPKSM är mycket – ett andra vardagsrum, ett festkrypin, en mysig bar och ett alldeles lagom stort ställe när det kommer till mindre och mer intima spelningar. En får dock inte glömma bort att de dessutom har svingod mat, sådär god att en nästan blir lite varm i själen. 

Taverna Averna, Tredje Långgatan 
Taverna Avernas löjromspizza går inte av för hackor, får du cravings går det enkelt att lösa på hederligt take away-sätt. 

Thai Food House, Allmänna vägen 4
Thaimat är aldrig fel och på Thai Food House strax nedanför Stigbergstorget kan du verkligen välja och vraka. Här finns allt ifrån buffé till klassisk phad thai. 

Unity Jazz, Kyrkogatan 13
På Unity Jazz take away meny hittar du allt ifrån en delikatesslåda innehållandes tre sorters ostar, oliver och fuet till klassiker som grilled cheese och grand aioli.

Vi Viet, Erik Dahlbergsgatan 20
Alla tycks älska Vi Viet och kanske är det inte så konstigt. Restaurangen har en varm och familjär ton och har stenkoll på vietnamesisk mat. 

Vrå, Drottningtorget 10
Äter du din lunch med stil så är Vrå ett solklart alternativ för finsmakaren. Här hittar du lyxsushi och sashimi som kommer vackert packeterat take away-style. 

Würst, Djupedalsgatan 2
Om du gillar korv i lite lyxigare tappning är Würst en given favorit bland Göteborgs restauranger. Här har allting på menyn tyska namn och om du vill ha efterrätt är det inga problem, Opas apfelstrudel är ett givet inslag på menyn.