Annons ↓ Annons ↑

Djungel­trumman avbryter samarbetet med Bokmässan

Efter beskedet om att Bokmässan låter högerextrema Nya Tider ställa ut på årets mässa väljer Djungeltrumman nu att avbryta samarbetet med dem.

Igår torsdag kom nyheten om att den högerextrema tidskriften Nya Tider ställer ut på årets Bokmässa. Därför väljer Djungeltrumman nu att inte fortsätta det tidigare samarbetet med dem. I flera år har Djungeltrumman bland annat ordnat en årlig Bokmässe-förfest, funnits på plats på mässgolvet och genomfört en omfattande bevakning av mässan, insatser som var planerade även i år men som nu avbryts.

– Djungeltrumman tar tydligt ställning för alla människors lika värde och mot alla typer av främlingsfientlighet och rasism. När Bokmässan nu låter Nya Tider sprida sitt budskap på mässgolvet kan vi inte fortsätta samarbetet med dem, säger Djungeltrummans chefredaktör och ansvariga utgivare Maria Kopp.

Läs Djungeltrummans mail till Joanna Wahlsten och Tomas Belfrage på Bokmässan här:

Hej Joanna och Tomas,

Efter beskedet om att Nya Tider ska ställa ut på årets Bokmässa måste vi avstå från fortsatt samarbete med er. Eftersom Djungeltrumman arbetar för alla människors lika värde och mot rasism och främlingsfientlighet, vill vi inte sammankopplas med Nya Tider på något sätt.

Med vänlig hälsning,

Micaela Arancibia Lattapiat
Maria Kopp
Emerentia Leifsdotter Lund
Felicia Gauffin Jatta
Linnéa Woll
Lars Teglund
Jonathan Bengtsson