Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman äter mat på Way out West

Nu är det dags igen för några dagar av festivalmat som stundtals kan kännas som en vild chansning eller faktiskt smaka helt fantastiskt gott. Nåväl.

Djungeltrummans Amanda Båmstedt och Jonas Källgren gjorde en provsmaksräd på Way out West så att du slipper. Här kommer domen.

Carribean Bowl
Bowlen tycks ha det mesta som en bowl ska innehålla, koriander, svamp, klibbigt ris som antagligen har fått hjälp av risvinäger. Bowls är ju löjligt trendigt numera, så ett Way out West utan ett bowlställe vore ganska märkligt. Det lågtempade ägget är slow cooked och äggvitan smakar, om en ska vara helt ärlig, inte jättegott. När en väl nått in till äggulan smakar ägget väsentligt bättre. Ärtorna känns som Findus frysärtor, och det kanske det är? Vem vet. Vi bashar dock inte frysta grönsaker, det är skitnyttigt. Den tärnade vattenmelonen tillför krispig konsistens och sötma som ger en fräschör till bowlen. Svampen är den stora vinnaren i den saliga blandningen och får smaklökarna att ljubla. 50% av oss vill ha mer koriander.

Pris: 135 kr
Plats: Foodtrucken, Dungen
Betyg: 3

 

Tigadéguéna-Mafe-Domoda

Grytan består utav jordnötssmör med tomater, grönsker och soumbala som serveras med ris och lite chili för den som är sugen. Grytan har kanske inte riktigt utseendet på sin sida, eller för att vara rak på sak: den är inte så Instagramvänlig. Jordnötssmöret ger en varm och rund smak , sötpotatisen är mysig, och chilin gör grytan så stark att ögonen tåras lite lätt. Rätt som det är dyker det upp grönsaker bland såsen, tre ärtor och en morot, de känns något malplacerade och är mosiga i konsistensen, precis som såsen. Vi enas om att maten passar framåt skymningen, när en är frusen och behöver något varmt. Att besöka Chef’s Market är en generell rekommendation, här finns smaker för de flesta smaker.

Pris: 60 kr (halv portion)
Plats: Sarah Coulibaly and Niklas Jarske Westafrican Food, Chefs Market, ölområdet bakom Azaleascenen.
Betyg: 3

 

Cirkulär ölpizza

Houston, we have a winner. Tomat, mozzarella, pecorino och ruccola är sällan en dålig kombo och det stämmer även här. Att degen är gjord på rester från öltillverkning är inget vi tänker på, men det hade vi definitivt kunnat klappa både oss själva och Norrlands på axeln för. Däremot uppskattar vi verkligen att pizzorna tillverkas på beställning. En fjärdedels pizza räcker gott och väl. Gör gärna som vi och komplettera med en Spritz.

Pris: 62 kr (1/4 pizza)
Plats: Ölområdet bakom Azaleascenen.
Betyg: 4

 

Snacksbuffén i pressrummet

Varmt kaffe, kallt havrekaffe, te, hårt bröd-sandwichar, sex sorters chips, gelegodis. I år steppade WOW:s pressrum upp sitt fikagame några steg. För journalister med budgetångest är det ett ypperligt tillfälle att bli mätt på nollbudget.

Pris: 0 kr
Plats: VIP-området
Betyg: 4