Dive: Återvänder till Göteborg med en ny konstutställning

Dive, det är din första separatutställning i Göteborg på två år. Hur känner du inför att återvända till din hemstad med din senaste konst?
– Ja, precis. Det känns riktigt kul tycker jag! Speciellt när sommaren, ljuset och blommorna börjar titta fram. Det ska bli väldigt spännande att få visa min senaste serie originalverk för min ”hemmapublik”.

Kan du berätta lite om temat eller den övergripande inspirationskällan för denna utställning?
– Utställningen heter ”REVIVAL” och hämtar mycket inspiration från det liv som återuppstår varje vår efter många månaders mörker, varje vinterhalvår. Det är som att vi går från att befinna oss i ett grådisigt töcken, både fysiskt ute i naturen och själsligt inuti oss själva, till att få spricka upp i full blom.

Under de senaste två åren har du säkert utvecklats som konstnär. Vilka förändringar eller framsteg kommer besökarna att märka i ditt konstnärliga arbete på denna utställning?
– Oh, bra fråga! Men jag tror att dynamiken i såväl figurativa inslag som färgkombinationer och former fördjupats och utvecklat ett ännu tydligare DNA. En poppig, vibrerande lekfullhet i kombination med inslag från en annan värld. Får se om besökarna håller med.

Skanshof Galleriet kommer att vara värd för din utställning. Hur samarbetar du med galleriet för att skapa en givande upplevelse för besökarna?
– Det stämmer! Till att börja med tycker jag det känns grymt att vara tillbaka och ställa ut med Skanshof Galleriet. Min senaste utställning i Göteborg för 2 år sedan var med dem och då sålde vi ut hela utställningen, vilket var otroligt kul! De är en toppenpartner som såväl tidigare som nu, varit öppna för kreativa inslag i hur utställningen kureras och just upplevelsefokuseras. Att de som aktör hjälper till att tillgängliga konst för fler tycker jag är kanon. Många har ett konstintresse, även om det i vissa fall ligger eller legat latent.

Man räknar med att denna utställning kommer att locka många besökare under öppningsdagarna. Hur har du förberett dig för att möta denna publikens stora intresse?
– Ja, vi väntar flera hundra besökare redan de första dagarna. Jag älskar att få dela min konst med människor. Mitt konstnärskap föddes i livemålande inför och bland människor. Det infuserar väldigt mycket energi. Något som mitt uttryck drivs av. På premiären kommer jag att måla live. Så för den som vill se och få en inblick i hur mina verk blir till, kommer en att kunna se detta på plats, på vernissagen. I mån om plats.

Vi läste någonstans att ditt arbete utforskar gränslandet mellan konst och vetenskap. Kan du ge oss en inblick i hur du integrerar dessa två områden i dina verk?
– Jag vet inte om jag skulle säga att det är gränslandet mellan konst och vetenskap. Däremot är jag väldigt fascinerad av människan som varelse, vårt undermedvetna och våra drömmar. Där jag hela tiden eftersträvar en aktiv dialog med det undermetvetna och mina drömmar. En dialog som ofta tas i uttryck på mina canvaser.

Vad är dina framtidsplaner som konstnär? Har du några kommande projekt eller utmaningar som du ser fram emot?
– Absolut! 2023 ser ut att bli ett intensivt år där jag precis kommer från en större separatutställning och liveateljé mitt inne på NK Stockholm. Efter utställningen ”REVIVAL” på Skanshof Galleriet som löper i 6 veckor väntar mycket arbete inför Affordable Art Fair Stockholm i höst. Nordens största konstmässa där jag i år har en stor utställning inne på mässan. En konstmässa där DIVE i år har fått den stora äran att vara officiell kampanjtavla för hela evenemanget. Tydligen första gången i Affordable Art Fair Stockholms 11-åriga historia som de har en svensk konstnär som ”affischtavla”. Det känns otroligt kul! Sen väntar utställning i Hamburg i November och med stor sannolikhet New York i mars 2024. Så mycket spännande som väntar. Men först är det fullt fokus på ”REVIVAL” som vi öppnar torsdag 25:e maj kl. 19.00-21.00. Dive målar live kl. 20.15!

 

 


Se mer av Dive och hans konst på hemsidan www.divemadhouse.com

Följ honom på Instagramkontot @divemadhouse