Annons ↓ Annons ↑

Dessa handlare stannar i Feskekôrka efter upprustningen

Nu är det bestämt vilka som flyttar tillbaka till Feskekôrka efter upprustningen av byggnaden. 

I september 2020 kommer Feskekôrka att stängas ned för en upprustning som förväntas ta minst två och ett halvt år. Feskekôrka kommer att ha ett fortsatt fokus på fisk och skaldjur i framtiden och Kerstins Delikatesser och Öckerö Fisk är de två verksamheter som har valt att flytta tillbaka till lokalerna efter renoveringen.

– Det kommer bli mycket bättre efter upprustningen. Feskekôrka är känd långt utanför Sveriges gränser och nu kommer vi att få ännu fler besökare, säger Jonas Wickstrand, ägare av Öckerö Fisk.

Restaurangerna Gabriel och Kajutan har valt att inte acceptera erbjudandet om återflytt vilket innebär att de enligt den juridiska gången kommer att sägas upp formellt, något som de båda restaurangerna har fått information om under själva förhandlingsprocessen. Verksamheterna kommer att erbjudas permanenta och likvärdiga ersättningslokaler istället för den evakueringslösning som erbjudits till Kerstins Delikatesser och Öckerö Fisk som kommer flytta tillbaka när Feskekôrka är färdigrenoverat. 

Higab hoppas kunna visa upp ett nytt koncept för Feskekôrka innan sommaren.

– Nu kan vi gå in i en intensivare fas i konceptarbetet. Vi vill lyfta Feskekôrka för att ge den en mer framträdande plats i det nya Rosenlund som vuxit fram de senaste åren, säger Johan Karlsson, marknadschef på Higab.