Annons ↓ Annons ↑

Dans med drömska steg

Ellen Edmar och Mona-Lisa Namér är dansare och dreamers. Djungeltrumman träffade dem på Stampgatan 8 där de har sin studio.

Foto: Sanna Holm
Styling: Majli, Studio Keller
Mode från Emmaus Linnegatan.

”Jag drömmer om kärlek och människors förmåga att älska varandra.”

Ellen Edmar

Vad drömmer du om?
– Jag drömmer om kärlek och människors förmåga att älska varandra. Jag drömmer om människor jag mött och hur dom förgyllt och förändrat mitt liv, den magiska känslan av att beundra någon och känna oändlig tacksamhet över en persons existens. Jag längtar efter djupare förståelse för livet och att kunna ge det finaste av mig själv till min omgivning.

Vad är din värsta mardröm?
– Min värsta mardröm är att ondskefulla krafter i världen ska växa och dominera allt som är underbart och vackert med planeten och människorna. Jag tror och hoppas inte att det kommer att ske men jag rädd för tragedi och att människor får uppleva outhärdlig sorg.

”Är det naivt att drömma om en världslig utopi? Behöver vi ondskan?”

Mona-Lisa Namér

Vad drömmer du om?
– Åh, det finns så många olika spektra av drömmar, tankarna är oändliga. Jag brukar dagdrömma mig bort till någon högre makt av total frihet. Samtidigt känner jag att det är den känslan jag kan nå när jag försvinner in i en danstrans och nuet är det enda som existerar. Att kunna leva i den transen hela tiden är en dröm. Är det naivt att drömma om en världslig utopi? Behöver vi ondskan?

Vad är din värsta mardröm?
– Tragedi.

Reportaget publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #44