Annons ↓ Annons ↑

Coco Bello vill att du ska färdas i hans parallella universum

Coco Bello släpper singeln Good sport med en tillhörande musikvideo som tar med dig på en tur i Cocos parallella universum. 

Hej Coco Bello! Vem är du? 
– Hej! Det är en bra fråga. Jag har faktiskt funderat en del på det den senaste tiden. Ponerat och kontemplerat. Jag har kommit fram till att jag förmodligen inte finns på riktigt och det tycker jag är en exalterande tanke. Men ändå, jag ponerar och kontemplerar och jag fungerar som ett verktyg för att skapa musik och såna grejer, bara inte helt på riktigt va.

Du debuterar med singeln Good sport, hur föddes idén till låten?
– Jo, det var en rastlös själ som skrev låten på en spansk gitarr som saknade en sträng, om jag ska vara helt ärlig.

Ditt sound är en sammanslagning av diverse olika stilar, hur vet en att det låter bra? 
– Jag har lyssnat mycket på jazz fusion de senaste trettiosex månaderna. Albumet Tutu med Miles Davis från 1986 beskrivs som en mix av pop jazz, funk, r&b och electronic pop. Så får det gärna se ut. Det är dock ingen garanti på att det kommer låta bra, såklart. Eller hur? Jag försöker att inte jämföra min musik med annan musik för mycket. Om det jag håller på med känns spännande och intressant för mig själv, då fortsätter jag. Efter ett tag känns det dock varken spännande eller intressant längre. Då får jag helt enkelt lita på känslan jag hade tidigare. Det är lite problematiskt.

Musikvideon till Good sport är som att se in i ett kalejdoskop fyllt med olika scener. Vad skulle du säga kännetecknar din estetik? 
– Jag gillar att klippa bilderna i takt med musiken. Sen har jag också försökt skapa någon slags road movie-känsla i just den här videon, jo jag tackar. Min önskan är att det känns lite som att du färdas genom ett parallellt universum. En värld som liknar vår på många sätt men som glöder och vibrerar lite annorlunda.

Din musik känns passande att lyssna på när en reser. Vilken spårvagnslinje passar sig bäst att hoppa på om en ska lyssna på Coco Bello? 
– Jag håller med helt och hållet och jag hade definitivt hoppat på elvans spårvagn mot skärgården.

Du har även ett album som kommer att släppas inom en snar framtid. Hur låter det? 
– Det blir sju eller åtta instrumentella, ganska olika låtar men med besläktat sound och arrangemang. Herregud vad tråkigt det lät. Rytmiskt och melodiskt blir det i alla fall, vad nu det ska betyda. Och det kommer att GLÖDA och VIBRERA härligt!

Hur firar du in helgen?
– Det blir en drink tror jag. Ja, det måste definitivt BLI en drink.