Annons ↓ Annons ↑

Cheri-Lee öppnar upp i hjärtat av Avenyn

Den 4 mars slår restaurangen Cheri-Lee upp sina portar och välkomnar oss in på en helhetsupplevelse med fokus på det asiatiska köket. Djungeltrumman har pratat med Cheri-Lees restaurangchef Manda Sibom om öppningen och allt runt omkring.

Hej Manda Sibom! Berätta om ert koncept på Cheri-Lee.
Cheri-Lee är en levande matkrog med fokus på det asiatiska mitt på Avenyn. Det är mötesplatsen för de som älskar puls, god mat, välarbetade drinkar och har en förkärlek till det asiatiska. Vi arbetar i första hand med smårätter och sushi. Tanken är att gästerna ska dela på maten och vi ser middagen som en gemensam upplevelse. På Cheri-Lee kan du hänga hela dagen, från lunch till sen kväll. Cheri-Lee är en mötesplats i hjärtat av Avenyn.

Ni serverar “contemporary pan-asian cuisine”, vad är det?
– ”Contemporary pan-asian cuisine” innebär att vi tar med oss den klassiska asiatiska matlagningskulturen men gör det på ett modernt sätt. Vi hämtar inspiration till vår matlagning främst från Japan, Kina, Vietnam och Korea.

Hur kan en helkväll hos er se ut?
 – En helkväll på Cheri-Lee börjar med en av våra signatur-drinkar i baren. Man låter sedan våra kockar ”blow up the table” med deras urval av smårätter, tillsammans med en provning av olika saké som är utvalda till maten. Därefter låter vi vår dj och personal följa gästen genom kvällen, där slutdestinationen är en helhetsupplevelse.

Vad ska man absolut inte missa att beställa hos er?
– Det är mycket man inte ska missa, men vi är väldigt stolta över vår sushi, sashimi och vår rätterna som grillas på vår Robata Grill. Detta i samspel med våra asiatiskt influerade drinkar och saké kommer bjuda på en helhetsupplevelse som är svår att lokalisera någon annanstans i Göteborg.

Foto: Mariana Valderrama/Ess-Group

Förutom lunch och middag serverar ni även brunch, vad bjuds på där?
– Brunchen kommer att bestå av ett urval av smårätter som serveras i omgångar, olikt många andra bruncher som finns att tillgå i dagsläget. Det kommer att likna upplägget på vår À la carte-meny men med fokus på brunch.

Ni beskriver er japanska Robatagrill som hjärtat i ert kök, vad lagar ni på den? 
– Den japanska Robata-grillen är en traditionell kolgrill där man roterar spett över kolen för att få en härligt grillad yta med ett mört innehåll. Vi serverar allt från grönsaker och fisk till skaldjur som då grillas på spett. Några exempel på rätter som kommer direkt från grillen är Scallops, King Oyster och Wagyu Katsu Sandwich.

Hur kommer det sig att ni öppnar upp just nu? 
– Shuffle Groups planer för en asiatisk krog har funnits sedan länge. Pandemin gjorde att det sköts på öppningen några månader men nu vill vi inte vänta längre. Vi tror på en ljus framtid och vi är långsiktiga i de satsningar vi gör, Cheri-Lee ska finnas med oss i många år och det känns bara kul att få göra något nytt på Avenyn nu.

Foto: Mariana Valderrama/Ess-Group

Vad blir svårigheterna med att öppna upp mitt i en pandemi? 
– Ovissheten, det gör det hela lite svårare att vara proaktiv och välplanerad. Vi gillar utmaningar och är beredda på att anpassa oss efter situationen och de restriktioner som finns. Det viktigaste nu är att vi ser till att leverera den produkten och upplevelsen vi vill, sen om det sker till klockan 20.00 eller 02.00 får någon annan bestämma.

Nattklubben 8ight ska ligga under restaurangen, hur kommer det fungera?
– 8ight är ett perfekt komplement till Cheri-Lee och vice versa. Cheri-Lee kommer att erbjuda en sprudlande mötesplats med god mat och grymma drinkar och för de festglada gästerna finns sedan 8ight endast en trappa ner för en fortsatt pulserande kväll på Avenyn. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda gästen en helkväll utan att behöva transportera sig från huset.

Hur ser planerna för sommaren ut?
– Vi hoppas såklart, precis som alla andra, att vi får en sommar som börjar likna sig det normala. Vi är redo för en sommar där vi blickar framåt och arbetar utefter de förutsättningar vi har. Med eller utan restriktioner kommer vi att erbjuda våra gäster en upplevelse i hjärtat av Avenyn. Detta vill man inte missa!