Annons ↓ Annons ↑

Castlewoods

Djupt in i Slottsskogens koloni i Göteborg bildades folk-/indiebandet Castlewoods. De släpper sitt debutalbum Penguin den tolfte april och vi frågade ut dem om det, samt om den kommande spelningen på Oceanen den 21 april.

Vad kan vi förvänta oss av ert kommande album?
– Ett indiefolklandskap målat av ett band i förändring. Bultande hjärtslag och innerlig sång. Nio låtar som bildar en saga, ett album med olika upplevelser längs stigen.

Vad får er musik att stå ut från andras?
– Att stå ut från andra … jaa du … andra spelar rock, blues, folk, hiphop, soul, psych, visa, progg etcetera etcetera. I slutändan är vi alla ett och alla inspireras nog mer eller mindre av varandra. Vi har absorberat våra älsklingsbands bästa låtar, tidiga soluppgångar, spännande möten och destillerat det till Castlewoods. Vi skriver innerliga melodier från hjärtat, sjunger inte ”I love you” i en enda text men menar det i varje ton.

Vad ska man lyssna efter i era låtar?
– Charangon, vargarna, cittran, stolknarret, tramporgelstampet, cellon och polychorden. Lyssna efter det som finns under ytan. Vi exploderade i studion.

Vad kommer vi få se när ni spelar på Oceanen den 21 april?
– Ett band, tre individer, ett sound, en saga. Innan oss lirar asgrymma The Naima Train som är en upplevelse i sig. Dessutom får en såklart se vår helt sprillans nya skiva och totebags. Kom och köp!

”Vi fortsätter att skapa och hitta på sattyg”

Om ni får välja tre saker som symboliserar ert band?
– Slottsskogen, pingviner och längtan.

Hur länge har ni arbetat med ert senaste album?
– Sedan vi föddes.

Hur länge har ni spelat tillsammans?
– Typ fyra år. Vi träffades genom att vi lirade med ett annat band och sedan drunknade vi i varandras melodier och röster.

Hur ser framtiden ut för Castewoods?
– Ljus. Vi fortsätter att skapa och hitta på sattyg. Vi drömmer om Island, vi kommer ordna en fet festival tillsammans med vårt skivbolag PACAYA Records i höst och för nästa år har vi planer för en mystisk ljusfest.

Vad är grejen med pingvinen?
– Humboldtpingvinen är ett av djuren i Slottskogen. Vi har genom våra singlar och vårt album släppt ut pingvinen på en resa med bilder av konstnären Hege Wendelbo. Vi ska ha releasefest för pingvinen på Oceanen den 21 april, och släppa ut den för resten av världen att älska.