Annons ↓ Annons ↑

BF/C: ”Berguven som besöker kvarteret tycks ligga inne på något”

Ikväll (den 23/8) har BF/C releasefest för albumet The Unexpected Consequenses Of Feathers på Studio HPKSM. Vi har korrsponderat med bandet och fått värmande och poetiska svar. 

Hej BF/C, det känns som att er musik rör sig i ett eget parallellt universum konstruerat av allt möjligt som låter bra. Hur hamnade ni där? 
– Tack. Ja vi befinner oss på en musikalisk topp, på en höjdpunkt av låtskrivande och en ny avsats gällande framförande, härifrån kan det bara gå nedför vilket ingen av oss fruktar. Välkänd mark. En bild vi spunnit kring albumets titel är av människor som tycks hamnat på just höga höjder, klippor, balkongräcken, takåsar med en lysande fruktan i ögonen. När man bygger sitt musikaliska universum, parallellt om du så vill, tar man fram allt det som spelats för en och även det man har hört genom väggarna. En stor del av arbetet därefter är medvetet då historier, vänner och händelser placeras i framkant och musiken bakom eller vid sidan av. En antagligen ännu större del av arbetet är omedvetet så. Hur hamnade vi här?

Ni känns väldigt samspelat på scen, hur lärde ni känna varandra från första början? 
– I ett mail stod det:
Hej Barish
Jag kommer till San Francisco
Jag har lite tid över
och jag tycker vi ska spela ett gig

– Californiaman hade en från mitt håll tvetydig vänskap eller romans med min ingifta kusin som vid det här laget hade etablerat sig i San Francisco. Nåväl, vi gjorde spelningen.

– Årets sämsta månad fem år senare sjöng Barish We Can Work It Out så att kaklet sprack inne på Smaka. Enligt hans utsaga var han i stan för att ta hand om en situation men han är fortfarande kvar.

– Känns vi samspelat?
Litar ni på känslan
så gör vi det också.

Vad gillar ni mest med varandra? 
– Det är dom små sakerna man lär sig att gilla efter ett tag. Den ofelande enstaka hostningen innan en sångtagning. Förmågan att svimma raklång med ansiktet som mottagare.

Vilken tid på dygnet känner ni er som mest kreativa? 
–Tjugo över fyra eller sjutton över sex.

Det känns som att ord är viktiga för er, såväl de sjungna som det skrivna orden. Hur ser ert förhållande till skrivande ut?
– Det kan börja med en ton eller det kan börja med ett ord. Vårt uppsåt är att sätta samman ljud bild ord. Men det finns ett instrumentalt spår på skivan också.

Vad händer härnäst för BF/C? 
– Aha den eviga frågan. Vi ger er det eviga svaret ”vi vet inte”. Tveka inte att höra av er till Tamiami Records. Vi väntar på inbjudningar.

Hur dansar en bäst till er musik?
– Vi kan inte ta ansvar för någons benägenhet att dansa eller att inte dansa. Men ett ärligt uttryck eller försök betyder något.

Albumsläppet firas på Studio HPKSM, vad har ni i kikarn för kvällen? 
– Vi vet inte riktigt vad vi har i kikarn men berguven som besöker kvarteret tycks ligga inne på något. Senast en berguv sågs i stadsmiljö var just i Göteborg 1980, den hade lockats till stadens råttor, sovande kajflockar och annat gott. Ni kanske kan se något samband? The Unexpected Consequenses Of Feathers.

Sugen på att fira in releasen med BF/C? Här hittar du evenemanget för kvällens festligheter.