Annons ↓ Annons ↑

Bäst i test: Alkoholfritt bubbel

Det är något visst med nyårsskålen. Inte vill man väl missa den bara för att man är nykter! Nu har Djungeltrummans redaktör gjort det lite lättare för dig att välja vilket bubbel du ska plocka med dig. Och vilket du bör låta stå kvar. För till skillnad från för bara några år sedan, när det endast stod några enstaka flaskor alkoholfritt på systemet, så har utbudet ökat rejält.

Jag är en bubbeldrickare av rang. Torrt, krispigt och ljust ska det vara. Ge mig den torraste jävla cavan du kan hitta och jag är din. Kanske är det just på grund av min bestämda smak som jag alltid ogillat alkoholfritt bubbel. Ofta är det fruktigt och surt och jävligt. Tack men nej tack. Då dricker jag hellre läsk. Även om jag inte är överförtjust i det heller mer än till viss mat. Det var därför jag gick in på systemet med en ganska så pessimistisk inställning.

Om jag blev positivt överraskad? Nja, inte direkt. Okej, kanske lite men bara av två flaskor och inte av utbudet över lag. Men nu kör vi. Mindre snack och mer verkstad!

1. Först ut med högsta möjliga poäng är den överlägsna vinnaren:
Richard Juhlin, 89kr
På systemet beskrivs den såhär: Fruktig smak med inslag av gula äpplen, marsipan, apelsin, kex, persika och vit choklad. En bra beskrivning. Det är faktiskt en riktigt god sällskapsdryck som slinker ner nästan lika lätt som äkta varan. Speciellt när den är iskall. Då känns den nästan sådär härligt torr som jag ju tycker så mycket om.

2. På andraplats hamnar:
GodDryck No1 Prestige Cuvée, 119kr.
Eller vet ni vad det kanske till och med är delad förstaplats? Äh, en god andraplats får räcka. Riktigt god och frisk smak. En riktigt bra ”nu-ska-vi-skåla-för-att-fira-något-himla-härligt-bubbel”.

3. Delad tredje plats går till:
Oddbird Sumante samt Blanc de Blancs, 88kr.
Friska, lite söta bubbliga drycker som går bra att skåla med. Kanske inte något jag dricker mängder av. Det är liksom ett ganska typiskt alkoholfritt bubbel. Varken mer eller mindre.

4. Fjärdeplats:
 Mionetto, 79kr.
En betydligt örtigare sort som inte riktigt känns sådär bra bubblig. Absolut duglig, men inte direkt någon riktig proseccoersättare.

5. Femte och absolut sista plats går till en riktig förlorare:
Nozeco, 51kr.
Gillar du äckligt och blommigt låtsasvin så är detta helt i din smak. Jag hatar det.