Amerikansk rave och internationella influenser

Sätt på er dansskorna för nu är det dags att träffa en ny stjärna på Göteborgs musikerhimmel! Från att ha utforskat den amerikanska ravescenen till att skapa sitt egna unika sound i genrer som EDM, bass house och future bass, är Emily Stenström Simms aka Sunraid redo att leverera en minnesvärd upplevelse. Så se fram emot en spektakulär releasefest med livesång, originella låtar och energifyllda beats. Missa inte chansen att upptäcka något nytt och dansa natten lång på Valand!

Hej Emily! Vad betyder musiken för dig och hur kom den in i ditt liv?
– Hej Djungeltrumman! Musik har alltid varit en självklarhet för mig, det är min grund. Jag växte upp på rock och plockade upp el-basen i tidig ålder, efter det föll allting på plats. Men det var inte förens senare som jag började producera min egen musik. För några år sedan så gick jag på min första elektroniska-musikfestival i Arizona, USA, och såg några av dom största namnen inom scenen – det var då jag visste att det var det jag ville göra. Numera är jag mitt egna team; jag producerar, skriver, sjunger, mixar och är min egna manager, det är intensivt men roligt.

Hur känns det efter att du släppt din singel och att fira det med en releasefest?
– Det känns overkligt och helt fantastiskt, jag har lagt ner min själ i min musik och det ska bli otroligt kul att få dela den med alla.

Vad kan publiken förvänta sig av musiken och liveframträdandet under kvällen?
– En show som ingen annan! Både jag och SOKHI, som är vår förakt, går alltid all-in och jag tror att det kommer att levereras. Det blir en konsert med originella låtar, livesång och DJ:s inom en genre som saknas, men som definitivt är eftertraktad i Sverige, och vi hoppas på att väcka fler folks intresse, och ge det den uppmärksamhet det förtjänar.

Beskriv din musikstil och dina influenser.
– Efter att ha bott 2 år i USA föll jag för den amerikanska-ravescenen. Artister som Skrillex, Joyryde och Alison Wonderland inspirerade mig till att skapa den musik som jag gör idag. Det är en salig blandning av upbeat och dansvänlig EDM, bass house, och future bass. Men också med mer hårdare inslag av genrer såsom Drum and Bass, Trap och modern Dubstep.

Vad är det bästa med att uppträda live och interagera med publiken?
– Att få överraska publiken! Jag älskar att utmana det svenska nattlivet och få den positiva reaktionen på min musik som jag oftast får. Det är väldigt kul att få vara en trendbreaker och att uppmana andra att testa sina gränser.

Vad skulle du säga till de som överväger att komma på releasefesten för att övertyga dem om att det blir en minnesvärd kväll?
– Om du är intresserad av alternativ EDM och vill höra någonting annorlunda från Göteborgs musikscen så tycker jag att det är en självklarhet! Det kommer att bli en fantastisk kväll med mycket energi och kanske går du därifrån med en ny musiksmak. Alla är välkomna, vi ses på Valand!

 

 


Följ henne på Instagram och läs mer om releasefesten här!