Annons ↓ Annons ↑

Amanda spanar: Maj

Varje månad spanar Djungeltrummans chefredaktör Amanda Båmstedt efter det bästa och sämsta med samtiden. I maj tar vi oss an matlåderoulette och Göteborgsvarvet. 

Månadens hiss

Illustration: Amanda Andersson

Matlåde-roulette

Ni vet det där motståndet som infinner sig när man är inne på femte omgången av samma storkok. Matlådan ser allt mindre aptitlig ut för varje dag som går. Det finns en lösning för detta, dra ihop ett gäng kollegor eller pluggkompisar och kör matlåde-roulette. Ett smidigt sätt att bli av med sin egen skit.

Illustration: Amanda Andersson

Mors dag

Vissa kanske fnyser åt mors dag och säger att det är ett kapitalistiskt påfund. Men om du har en mamma eller två som du gillar, ta tillfället i akt och hylla din mamma eller dina mammor. Världen behöver mer värme. 

Illustration: Amanda Andersson

Toast

Ni vet när man kom hem från skolan och gjorde en toast och drack ett glas oboy. Hur mysigt var inte det? Skit i allt vad lyxig avocadomacka toppad med chiliflakes heter. Så länge du har ett smörgåsjärn eller våffeljärn är möjligheterna oändliga. Dags att ta tillbaka toasten! 

Månadens diss

Illustration: Amanda Andersson

Internetuppkopplingen på tåg

Det står alltid free wifi när man åker tåg, men när har det någonsin fungerat? Aldrig. 

Illustration: Amanda Andersson

Göteborgsvarvet 

Säsongen då alla hurtiga människor får lov att skryta ohämmat på Instagram är igång. Göteborgsvarvet är en homerun i hälsoskryt. Själv ska jag skryta med en riktigt go halv special. 

Illustration: Amanda Andersson

Passtiderna 

Under de senaste åren har vi vant oss vid att kämpa för att få tag i snabb- och PCR-tester för Corona, nu är det passtider som är hårdvaluta. Om du inte orkar sitta och uppdatera siten med passtider tills det dyker upp en ledig tid rekommenderar vi på redaktionen en liten semester till Kungsbacka i sommar. Där krävs inget pass.