Amanda spanar: januari

Varje månad spanar Djungeltrummans chefredaktör Amanda Båmstedt efter det bästa och sämsta med samtiden. 

Månadens hiss

Vietnamesiska pannkakor på Vietnamhaket

Vietnamhaket gör helt magiska Banh Xeo (vietnamesiska pannkakor). Här kan du äta en krispig pannkaka med wokade grönsaker och hemmagjord fisksås, som fyllning kan du välja mellan räkor, kyckling, fläsk och ett vegetariskt alternativ. Mums! 

Among us

Har du inte testat än? Göre! Onlinespelet Among us påminner om leken Maffia, är lagom barnsligt och passar perfekt när du behöver döda tid. Vi får dock lägga in en liten varning då det är lätt beroendeframkallande även om du inte har gamerandan i dig sedan innan. 

Nystarternas tid

Januari är verkligen en perfekt tid för nystarter även om det lätt blir onödigt mycket press med ”nytt år nytt liv”-mentaliteten. Nystarter kan man faktiskt göra året runt, men behöver du den där extra pushen är årsskiftet perfekt. 

Månadens diss

Lågt skurna byxor

När jag läste att de låga byxorna är på intåg 2021 frös jag till is. Den höga midjan värmer inte bara magen under årets kalla månader utan är överlägset snyggare och bekvämare. Låga byxor har väl aldrig gjort en god gärning för mänskligheten? Våga vägra trender 2021.

Julmat

Nu får det mer än gärna gå ett år innan det är dags att äta rödbetssallad och Janssons frestelse igen. 

Blue Monday

Den tredje måndagen i januari påstås vara årets mest deprimerade dag. Varför är detta inte redan klassat som en röd dag? Då hade vi åtminstone kunnat kura upp oss i soffan, dra ett täcke över oss och snabbspola till tisdag.