Annons ↓ Annons ↑

Amanda Spanar: Februari

Varje månad spanar Djungeltrummans chefredaktör Amanda Båmstedt efter det bästa och sämsta med samtiden.

Månadens hiss

Illustration: Elin Anvegård

Vinterbada

Vinterbada är kanske den trendigaste helgaktiviteten just nu? I brist på fester och dansgolv har forna klubbkids vallfärdat till Saltholmen för ett iskallt dopp. Varför? Vi på redaktionen har inte svaret, men det verkar vara något alldeles speciellt med att hoppa ned i iskallt vatten. 

Designhistorier

Nu ligger serien Designhistorier uppe på SVT. Djupdyk ned i några av dagens mest banbrytande designers och dåtidens pionjärer och lär känna deras signaturföremål. Bland annat kommer du att kunna lära dig mer om Märta Måås Fjetterström, Viola Gråsten, Ingeborg Lundin. 

Illustration: Elin Anvegård

Lunch på Kågebaren

Om du vill ha redig lunch med husmanskost är Kågebaren en solklar favorit. Här kan du bland annat äta pannbiff med mos, gubbröra, ärtsoppa och hovmästarströmming. Priserna är alltid schyssta och en lunch i Stora Saluhallen slår aldrig fel. 

 

Månadens diss

Illustration: Elin Anvegård

Brunnsparken får elektriska hyrbåtar

Det kommer bli kaos i kanalen. Vi har redan sett vad elsparkcyklarna ställer till med och nu får inte ens kanalen vara ifred. I vår kommer du nämligen att kunna hyra en liten båt och köra runt i kanalen utan licens eller körkort. Framtida after works kommer att bli mycket farligare från och med nu. 

Illustration: Elin Anvegård

Dyra second hand-kläder

Man är sin egna lyckas smed men att sälja vidare second hand kläder och höja priset rejält är bara elakt. Exempelvis kan man hittar ett gammalt H&M linne för 23 dollar på Depop….

Illustration: Elin Anvegård

Vinterkläder 

Nu är vi trötta på att bylsa på oss tio lager med stickat och fleece för att sedan klä på sig tjocka och fula jackor varenda gång vi ska lämna hemmet. Ge oss vår och tunna kläder!