Amanda spanar: april

Varje månad spanar Djungeltrummans chefredaktör Amanda Båmstedt efter det bästa och sämsta med samtiden. I april tar vi oss an uteserveringssäsongen och det där kraset man hör när solglasögonen går sönder. 

Månadens hiss

Illustration: Amanda Andersson

Uteserveringssäsongen äro kommen

Nu kan man äntligen slå sig ned i solen och dricka kaffe, vin, eller en redig bärs. Som vi har längtat. Låt oss flockas vid stans bästa sollägen. Glöm inte spf:en bara. 

Illustration: Amanda Andersson

Padelhetsen är över

Tillslut har dagen kommit då man inte längre vaknar upp till ett sms på söndagsmorgonen som lyder ”ska vi spela padel?”. Hetsen har lagt sig, pandemiflugan padel har svept förbi. Nu kan vi alla återgå till vardagen. 

Illustration: Amanda Andersson

Snygg-klädernas återkomst

Hallelujah! Dagen är kommen, nu kan vi äntligen skrota alla jobbiga vinterjackor, vantar och mössor som vi fått stå ut med i sisådär ett halvår. Ned med dem i förrådet. Länge leve vårkläderna. 

 

Månadens diss

Illustration: Amanda Andersson

Krig

Ingen vill väl ha det? 

Illustration: Amanda Andersson

Det krasande ljudet som uppstår när man råkar ha sönder sina solglasögon

Ni vet hur härligt det kan kännas när man äntligen får plocka fram sina solglasögon igen, att kunna glida runt på stan och känna hur solens strålar värmer ansiktet. Men så kommer den där dagen när man glömt bort att man lagt glajjorna i jackfickan. Lyckligt ovetandes råkar du kanske sätta dig på dem eller luta dig mot en husfasad och kort därefter hör du ett oroväckande och subtilt kras. Plötsligt är solglasögonen ett minne blott. Det gör ont. 

Illustration: Amanda Andersson

Bowls

Att käka bowls till lunch är överskattat. Dels är det sällan så gott som man tänkt sig, sen brukar det även vara jättedyrt. Lågvattemärket var nått när jag lyckades med konsten att köpa en bowl med mögel i.