Annons ↓ Annons ↑

Alphabats drömmer om ett hundliv

Den 15 oktober släpper Alphabats EP:n Cashmashmold där lyssnaren bjuds in till en mörkare och smutsigare ljudbild. Möt bandet som drömmer om att leva ett hundliv. 

Hej Alphabats! Hur är läget? 
– Hallå Djungeltrumman, det är bra med hos! Sjuk taggade på att verkligheten börja återuppta och inför vårt släpp på fredag såklart!

Ni har berättat att ni smög er in till Welfare Sounds studion och spelade in några låtar som sedan hittades och mixades av Welfare Sounds egna Per Stålberg. Skulle ni säga att det var så historien om Alphabats började? 
– Absolut, det var nog så Alphabats tog fart på riktigt i alla fall. Innan dess satt vi i vårt egna lilla studiorum i Welfare huset och gjorde spontana låtar för att stilla två rastlösa sinnen. En dag var stora studion en våning nedanför öppen och vi smög in för att spela in två låtar: Backwoods och Shutdown. De låtarna blev startskottet för samarbetet med Welfare Sounds och en mer ambitiöst Alphabat.

Nu släpper ni EP:n Cashmashmold hur har ni arbetat med ljudbilden på EP:n? 
Cashmashmold skulle jag säga är lite större, mörkare och skitigare ljudbild. Jag skulle även beskriva den som stundtals ganska smal med få instrument i ljudbilden, för att sen växla till partier där det är alldeles, alldeles för mycket instrument och lager av ljudbild. Hur fet ljudbild kan vi skapa med så få instrument som möjligt i kontrast till hur många instrument kan vi få in tills det blir för mycket? Mycket förtjänst till den otroliga ljudbilden är tack vare Kim Ruiz, ljudtekniker och producent, som numera även är medlem i bandet.

Singeln Cassius handlar om att man borde leva mer som en hund och försöka att inte överdriva livet. Har ni lyckats leva lite mer som en hund sedan singeln släpptes? 
– Inte direkt tyvärr, Jag tror vi alla kände att verkligheten kom tillbaka med spelningar, jobb och fler obligationer. Jag tycker det är bra om vi försöker påminnas lite om hund-livet och det året vi har haft dock, speciellt när allt drar igång nu. Det är okej om jag inte gör nått idag, jag behöver inte prestera och kanske bara ska lufsa omkring. Å andra sidan är vi också otroligt taggade på att allt nu äntligen drar igång igen. Ja, det är väl den där balansen antar jag, människa eller hund?

Hur kommer ni att fira EP-släppet?
– Ja om vi skulle fira det mer som en hund hade det något blivit en stor måltid från den lokala grillen och sedan halvsovandes i soffan framför tv:n. Men nu på fredag blir det nog firande på separerat håll med andra spelningar, mixning, öl-premiär och självklart en enorm måltid från den lokala grillen. Dock siktar vi på en rejäl release-spelning i höst där vi får fira Cashmashmold på riktigt och testa lite nytt material, to be announced just nu men stay tuned så ska det nog visa sig vart och när.