Annons ↓ Annons ↑

Alexander Strandell släpper solosingel

Idag begår Alexander Strandell, före detta Idoldeltagare och numera frontfigur i Art Nation, solodebut med storslagna popsingeln Bonfire Heart.

Han har blivit utsedd till ”Västra Götalands läns bästa rockröst”, har medverkat i Idol och frontar rockbandet Art Nation. Men göteborgaren Alexander Strandell är inte nöjd förrän han gjort solokarriär också. Nu släpper han pianobaserade popballaden Bonfire Heart, som ett första steg i en helt ny (nåja) karriär.

Hej Alexander Strandell! Du var med i Idol 2014 men har inte blivit soloartist förrän nu? What took you so long?
– Det är en väldigt bra fråga och jag tror att det rätta svaret är för att bandet har tagit upp all tid. Art Nation har gjort nästan 300 konserter på tre år där vi även har lyckats släppa två album, snart tre, och blivit en av Sveriges nya exporter inom hårdrocken. Om det inte vore för bandet så hade jag startat den här resan för längesen. Nu känner jag att om jag inte tar tag i det nu så kommer det antagligen aldrig bli av alls och därför kom beslutet att göra den här drömmen till verklighet.

I pressmeddelandet säger du ”För mig har det alltid varit en dröm att få göra min egen grej utanför bandet och framförallt att få sjunga musik som tilltalar mig personligen.” Är du mer av en  pianoballadkille än en rocker egentligen?
Jag älskar musik som tilltalar mig och det kan verkligen vara allt från hårdrock eller pop till klassisk musik. Jag är uppvuxen i en familj där alla jobbar på Operan, men samtidigt så har jag själv alltid spelat i rockband och på min fritid nästan bara lyssnat på popmusik. Som artist vill jag släppa musik som man kan sjunga med i och som berör.

Hur var det att arbeta med producenten och ”supergeniet” James Kenosha?
– Resan tillsammans med James Kenosha och det andra inblandade har varit magisk och lite overklig. Att få jobba med en producent som har arbetat eller arbetar med flera av de artister som jag lyssnar på är otroligt inspirerande. Låten växte mer och mer allt eftersom vi jobbade i studion tillsammans med duktiga låtskrivare. Jag är jättenöjd med resultatet.

Det har gått väldigt bra för Art Nation sen ni blev en del av Sony/Gain, vad jag förstår? Är du rädd för att behöva välja mellan projekten?
Just nu spelar vi in Art Nation’s tredje album som släpps i början av nästa år och följs av en stor Sverige och Europa turné, samt andra roliga äventyr, men samtidigt så kommer det att vara fullt fokus på soloprojektet. Nu i höst så åker jag bland annat till Ryssland och gör ett stort tv-gig i Moskvas största konserthus tillsammans med Kungliga symfonikerna. Jag älskar att pusha mig själv och tror att allt är möjligt om man bara lägger ner tillräckligt mycket tid och envishet.
– Jag är ju manager och bokare åt bandet och kommer att vara det åt mig själv också, på sätt har jag alltid makten att sätta mitt schema så det inte krockar. Svaret är helt enkelt att jag tänker köra båda grejerna och jag hoppas att alla som följer mig och bandet tycker att det är roligt att få se en annan sida av mig.

Art Nation har blivit backade av rutinerade rävar som Mustasch och Hardcore Superstar. Vilka skulle du vilja hypade dig som soloartist?
– En utav mina största förebilder är Adam Lambert, han är ett levande exempel på att allt är möjligt! Inte minst att vara popstjärna, sjunga i Queen på heltid och samtidigt göra musikaler på teaterscenerna runt om i världen. Om han skulle berömma mig för det jag gör så skulle det betyda massor.