Annons ↓ Annons ↑

Adamo är stans nya cocktailbar

Adamo är stans senaste cocktailbarstillskott. Här skapas nytänkande drinkar med en stor dos lekfullhet. Djungeltrumman mötte Eric Söderlund från Adamo för att prata om barens Youtube-kanal och deras kreativa drinkar.

Cocktailbaren Adamo slog nyss upp portarna till sin servering på Södra Vägen 3. Eric Söderlund, som är en av de fyra ägarna och grundarna till Adamo, berättar att de har velat arbeta med drinkmenyn utifrån ett lekfullt förhållningssätt. 
– Tanken med våran meny är att det ska vara en vuxen och lekfull meny, och hur man tolkar det är upp till var och en, men vi vill jobba med bra råvaror där vätskorna står i fokus och använda oss av nya smaker och servera det på ett, för de flesta, kanske annorlunda sätt. Vi vill inte inrikta oss på någon specifik kontinent eller ett lands specifika råvaror utan jobba med det som vi tycker är bra och passar vårt ställe.

Vilken är din personliga favorit bland era cocktails? 
– Min personliga favorit är en drink som heter Hay. Det är en stiff drink som man säger, där det i stort sätt bara är alkohol i. I den så har vi Tequila smaksatt med cacaonibs, apelsinlikör, ett sockerlag smaksatt med rostat hö, lite bitters och så serveras den med en stor isbit.

Foto: Laif Media.

På Instagram har ni lagt upp en bild som mer ser ut som en växt i en kruka än en cocktail. Hur går tankarna när ni planerar hur ni ska presentera era cocktails? Vad inspirerar er? 
– Tanken bakom denna drinken var att ta inspiration ifrån en av de mest klassiska drinkarna som finns (Mojito) men att då experimentera med smakerna och själva utseendet och lyfta allt till en ny nivå för att få en ännu bättre upplevelse både smakmässigt men också visuellt. När vi tar fram våra cocktails så börjar det oftast med att man utgår från en typisk smak som man vill förmedla och sen får man successivt jobba runt den smaken och hitta andra saker som kompletterar. Inspirationen kommer från allt möjligt, oftast får man olika intryck av vissa situationer och antingen då en smak eller en känsla, sen får man bryta ner den i olika delar och försöka få ihop den ena delen efter den andra i en cocktail för att få till en bra slutprodukt. Själva grundtanken är att vi alltid vill ge gästen en ny smakupplevelse helt enkelt.

På menyn kan man finna allt ifrån mindre tilltugg till pizza. Hur har tankarna gått när ni komponerade er meny?
– Tankarna här är att ha enkel men väldigt vällagad mat och använda oss av rätter som vi tycker passar in helt enkelt. Vi vill ha mat som går att dela lite på och enkel snacks-vänlig mat.

Foto: Laif Media. Adamos Eric Söderlund, Christoffer Bergqvist, Simon Hansen och Tomas Lyckberg.

Ni har en Youtubekanal för Adamo vilket är ganska unikt för en cocktailbar. Vad kommer man att kunna se där framöver? 
– Ja, vi har inte sett någon annan cocktailbar eller restaurang som har det och vi ville vara lite unika och dela med oss hur det fungerar när vi fick tillträde till lokalen och våran resa när vi byggt allt. I framtiden kommer det komma mycket hur vi gör när vi tar fram våra egna drinkar men också visa klassisk drinkar och vad som är viktigt att tänka på för den som gärna vill göra det hemma. Vi kommer förmodligen också visa lite hur det är att jobba i restaurang och bar generellt och att man då får hänga med en dag från början till slut. Själva grundtanken är att ge inblick i restaurangbranschen och inspirera helt enkelt.