Annons ↓ Annons ↑

Festlokaler i Göteborg

Bland det roligaste och kanske även mest påfrestande som finns är att styra en stor fest. Allt ska man tänka på, mat, dryck, musik och framför allt lokal. Vart i hela friden ska man ha galejet? Frukta ej, Djungeltrumman har finkammat Göteborg på dess festlokaler och tipsar här om ett gäng klassiska och bra ställen för just din fest.

Mercado Mexico, Södra vägen 18

Oavsett väder gassar solen på Mercado Mexico. Bjud in vänner, familj eller kollegor på en hejdundrande kväll till restaurangens snygga övervåning. Plats finns för upp till 60 gäster. Vad sägs om tequila eller mezcalprovning? Då har du har kommit till rätt ställe. Vamos!
Hållplats: Berzeliigatan
Spårvagn: 4, 5
Buss: 5E, 50, Röd X

Villa Belparc, A O Elliots väg 10

Slottsskogens finest, Villa Belparc, är en klassiker i Göteborg. Här kan du och ditt festgäng hänga i den vackra parken som vetter ut mot den lilla sjön Stora Dammen. Alla ni som spenderat era kvällar i Way Out Wests vip-område vet vad vi snackar om. Villa Belparc är absolut kanon och perfekt för fest och så är det med den saken.
Hållplats: Botaniska Trädgården
Spårvagn: 1, 2, 7, 8, 13

La Cuvée, Ättestigen 8

Alla älskar väl ord på franska? Santé! Skål! Här är du och ditt partysugna festgäng mer än välkomna att hyra detta lilla tegelstenspalats. Festlokalen är unik i sitt slag med sina murade valv och vitrappade väggar. Lägg till att precis intill lokalen finns en otrolig vinkällare du kan stiga in i. La Cuvée passar lika bra för det lilla sällskapet som det stora.
Hållplats: Ättehögsgatan
Spårvagn: 1, 5

GTS Festvåning, Erik Dahlbergsgatan 9

Här har ni festlokalernas Gin & tonic: klassisk, bombsäker och passar för alla tillfällen. Belägen i en vacker sekelskiftesvåning som består av en festsal, två lounger samt ett bibliotek med bar. Det finns gott om plats för ett sällskap upp till 90 gäster. Priset får man diskutera ihop med lokalen.
Hållplats: Vasaplatsen
Spårvagn: 2, 3, 5, 7, 10
Buss: 16, 19, 25, 258, 753

Röda sten konsthall/Katedralen, Röda sten 1

Om man är ute efter en lokal med mycket karaktär som kan erbjuda allt från fest, företagsevent, konferens, middag eller fotografering i Göteborg bör man vända blicken mot Röda Sten. I Röda Sten Konsthall finns flera olika lokaler som du kan hyra till just ditt evenemang. Lokaler som lämpar sig bra för allt från 10 till 250 gäster. Härligt med valmöjligheter.
Hållplats: Klippan
Buss: 30, 90, 190

La Venue, Norra Hamngatan 36

Du som känner dig lite extra tjusig: här är din festlokal. Det är inte många lokaler i centrala Göteborg med kungliga valv, storslagna salar (närmare bestämt 10) och glammiga kristallkronor. Ta med ett gäng på upp till 300 personer och bjud in till en fest man inte kommer glömma i första taget. Vi lovar.
Hållplats: Brunnsparken
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11
Buss: 16, 18, 19, 25, 50, 60, 114

Skansen Kronan, Leijonsparres Väg 15

Skansen Kronan är ett av Göteborgs främsta landmärke och från början en försvarsanläggning för att försvara staden mot Danmark. Numera kan Skansen Kronan abonneras för fest, bröllop, middagar och konferenser. Tänk att få styra upp en riktig pangkväll här? Dröm!
Hållplats: Pilgatan
Buss: 25, X3

Örlogskapellet, Örlogsvägen 2

Örlogskapellet ute i Frölunda är perfekt för dig som vill hyra ett havsnära och mysigt ställe. Tillgång till scen och en vacker trädgård ger dig förutsättningar för en kanonfest utomhus med bra livemusik. Ta med egen dryck men låt köket fixa maten, perfekt.
Hållplats: Rengatan
Buss: 91

Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9

Stadens pärla – en unik byggnad med häftiga lokaler för både små och stora event, upp till 600 gäster. Det finns en anledning till att stället gång på gång huserar riktigt coolas event och fester. Ha en cocktail hour i den snygga baren, dansa så att golvet spricker i festsalen och mingla i loungen. Hyr hela utrymmet eller endast en mindre del.
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 5, 6, 9, 10, 11
Buss: 50, 60, 90, 91, 114, 190, 290, Röd X

Café Hängmattan, Karl Johansgatan 16

Perfekt lokal för det mesta i festväg. Hängmattan står för all service i form av både mat och dryck ifall du har din fest här och köket är definitivt mer än godkänt. Jobbar mycket ekologiskt och gärna vegetariskt. Bara ett härligt ställe som passar alla helt enkelt, hett tips.
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 5, 6, 9, 10, 11

Restaurang Wijkanders, Vera Sandbergs allé 5B

Wijkanders erbjuder allt möjligt, allt utefter dina behov och hur du vill ha din fest. Födelsedagsmiddag, bröllop, företag, konferens eller mingelfester, allt går att ordna. Stället tillgodoser dina önskemål och behov med menyanpassade förslag med fokus på service & kvalité av högkvalitativa maträtter. Wijkanders, ja det är ett hett tips!
Hållplats: Kapellplatsen
Spårvagn: 7, 10
Buss: 16, 19, 258, 753

Gunnebo Slott, Christina Halls väg

Majestätiska, ståtliga och vackra Gunnebo slott är perfekt att hyra för en fin fest. Faktum är att Gunnebo är en av Sveriges bäst restaurerade 1700-talsanläggningar. Även Gunnebos otroliga trädgård är svårslagen vilket gör detta till en fantastisk plats att ha sin fest på alla sätt och vis.
Hållplats: Gunnebo Park
Buss: 753