Annons ↓ Annons ↑

P3 Guld gör comeback med stjärnspäckad gala

P3 Guld återkommer till Göteborg den 27 januari 2023. Efter en pandemipåtvingad paus är det nu alltså dags för Sveriges Radios musikpris att göra comeback, som vanligt nuförtiden görs det i Partille Arena, och programleder gör Tina Mehrafzoon.

Det blir sjätte gången i ordningen som P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon leder galan. Denna gång tar hon dock steget fullt ut och kör helt solo.

Den största nyheten inför galan är annars att priskategorierna förändrats. Ursprungligen delades priset ut i 10 kategorier, som sedan blev nio kategorier. Från och med 2023 delas P3 Guld ut i sex kategorier. Såhär säger P3 om det:
– För att tydligare spegla dagens musikscen och koppla P3 Guld-galan till musikinnehållet i P3 som förändrats de senaste åren uppdaterar Sveriges Radio 2023 års priskategorier. De tidigare nio priskategorierna har omvandlats till sex stycken varav två är helt nya – P3 Ikon och Årets album. Publiken kommer att kunna rösta på fler nominerade än tidigare och Årets artist och Årets grupp slås ihop till en kategori. Utöver det består de åtråvärda priserna av Guldmicken, Årets låt och Framtidens artist.

P3 Guld äger rum fredag 27 januari 2023 och sänds som vanligt inför tv-tittare på SVT samt i radion i P3. Artistbokningarna till årets gala är inget mindre än riktigt bra, se själv här nedanför.

Uppträdande artister
Zara Larsson
Viagra Boys
Hooja
Olivia Lobato
Jireel
Cleo
Sarah Klang & Deportees
Thomas Stenström

Läs mer
P3 Guld i Göteborg – nu nästan utan göteborgare (2018)