Annons ↓ Annons ↑

Ny vy från View på Hotel Riverton

2020 var den första etappen klar av Hotel Rivertons omfattande renovering och tillbyggnad. Hotellet hade då fått en helt nydesignad lobby och lobbybar, event och frukostrestaurang, konferens- och möteslokaler samt fem nya penthouserum med privata terrasser mot Göta älv. För att inte tala om ett spa.

I mars öppnade även nya View Sky Restaurant, som inretts med specialdesignade möbler skapade av Maria Montecinos Franjola kompletterat med diverse designfavoriter, till exempel handgjorda stolar från exklusiva Poltrona Frau. Maria Montecinos Franjola samt ägarparet står för designutformningen.
– Vår ambition med nya View Skybar & Restaurant är att vi vill skapa en unik kvalitetsrestaurang – en destination för våra gäster, både för göteborgare och tillresta. Vi oerhört stolta över att vi har rekryterat personal med mycket hög kunskapsnivå, säger Lotta och Magnus Hedlund, ägare av Hotel Riverton.

Linda Råsberg är ny restaurangchef och kommer senast från Götaplatsgruppen.
– I View Skybar & Restaurant kommer vi att ge våra gäster en fantastisk upplevelse med god mat och dryck i en magisk miljö. Krångligare än så är det inte. Jag är skolad på ”finkrogar” med allt vad det innebär, vilket har gett mig yrkesstolthet och en trygghet som jag vill sprida vidare till mina yngre kollegor, säga Linda Råsberg.

Maten i View är skandinavisk med fokus på lokala råvaror parat med internationella influenser. Den nya köksmästaren heter Christoffer Andersson och har bland annat jobbat på Aquavit i Stockholm, Gripsholms värdshus i Mariefred och Restaurang Tvåkanten.
– Mitt mål på Hotel Riverton är att utvecklas tillsammans med vår nya restaurangchef Linda och vårt team så att View blir en självklar mötesplats som erbjuder ett högklassigt restaurangbesök med mat lagad från grunden med lokala råvaror. säger Christoffer Andersson – köksmästare.

I baren kommer serveras det cocktails med fokus på samarbeten med lokala distributörer. Örter, bär, frukter och till och med blad plockade i skogen av den nya barchefen Arber Bamci utlovas.