Annons ↓ Annons ↑

Slakthuset Block Party intar Wine Mechanics

Under mars och april går Slakthuset Block Party av stapeln vid Wine Mechanics i Gamlestaden. Djungeltrumman har mött Kenneth Gustafsson från Wine Mechanics för att snacka om musikfesten som toppas med fina viner. 

I mars och april styr ni upp Slakthuset Block Party, hur föddes idéen till musikfestivalen? 
– Vi är mer än ett vineri och livemusik finns i vårt urbana DNA. Efter en alldeles för lång tid utan spelningar i vineriet så kände vi att, vaf-n, vi kör fem dagars festival för att ta igen förlorad tid!

Spelningarna kommer ske i ert vineri, vad tycker du man ska ha i glasen för att komma i rätt stämning? 
– Det högst rimliga såklart är att dricka vinerna som är gjorda i samma rum. Single Moms Pét-Nat är vårt rosa sprattelvatten, frisk som en nordanvind och torr som pappahumor. Helgen v.48 är en fatlagrad och syrarik Chenin Blanc som släpptes i december, det är en humörhöjare av rang. Nya Hisingen Blues, en stabil Blaufränkisch, är kanske det bästa röda vi gjort hittills och är givetvis klockren på spelningen med Graveyard. Hatar man vin så finns det även fin pilsner och ale från våra grannar Spike.

Att ha konserter i ett vineri är en ganska unik företeelse i sig, hur föddes idéen till att börja arrangera spelningar i vineriet? 
– Musik, vin och mat är livet men det är sällan alla sakerna är i toppklass på andra konsertställen. Musiken kan vara grym men så får man nöja sig med surt, simpelt vin eller blaskig öl i plastglas. Vår tanke var att vara en liten scen där du kan dricka vin i världsklass, äta grym mat och samtidigt uppleva ditt favoritband eller artist väldigt nära och intimt.

I lineuppen hittar man Promoe, Kårp, Hanna Järver, Graveyard och  [ingenting], hur har ni tänkt kring bokningarna? 
– Vi bokar bara sånt vi själva gillar. Det är en dröm att få hit artister och band till vår arbetsplats, vill någon annan komma så är det bara en bonus. Det är en brokig mix med supergrymma akter, varav en del inte har spelat i Göteborg på väldigt länge.

Slakthuset Block Party kommer även att erbjuda gatumat från olika gästkockar, berätta om maten som festivalbesökarna kommer att kunna ta del av.
– Det blir rejäl gatumat som smakar gott i munnen. Maxade smaker, lite grönt, lite fett. Olika kockar är på gång, håll koll i sociala medier det kommande.

Vad har ni för planer för resten av 2022? 
– Vi säljer slut alla viner vi tillverkar så 2021 har vi gjort mer vin än någonsin tidigare. Ser fram emot att få släppa viner på årets nya druva för vår del, Nebbiolo från Piemonte. Släpper två burkviner i sommar. I slutet av maj arrangerar vi Gamlestadens Vinhaveri 2, årets bästa vinkalas i stan. Vi kikar även på öppning av nytt ställe i stan.