Annons ↓ Annons ↑

Fem filmer för dig i karantän

Karantäntiden tycks aldrig få ett slut och fler och fler sitter återigen isolerade från omvärlden. Hur fördriver man då tiden på bästa sätt? Jo, man streckkollar film och serier såklart. Djungeltrummans Daniel Dewerud agerar därmed räddare i nöden och listar fem filmer för dig i karantän. Högt och lågt, nu kör vi!

En oväntad vänskap

Platt, förutsägbart och väntat val? Ja kanske, men sen är det en sjuhelsikes bra film också. Man harredan bingeat det mesta nya i filmväg under pandemin så varför inte knäppa på detta mästerverk. Har du aldrig sett den är det hög tid att göra det, har du redan sett den så se den igen. Inte svårare än så.
Var: Netflix, Viaplay, går att hyra på Sf anytime

Parasite

En ruggig film som fått hyllningar världen över och höga betyg på IMDb (om man nu tycker sådant är viktigt). I denna film som är en kombination av thriller, komedi och satir får vi följa den sydkoreanska familjen Kim som lever i ett mycket enkelt hem. Klassklyftor skildras på ett otroligt väl genomfört sätt och det är lätt att förstå varför filmen gjort succé.
Var: Svt Play, Prime video, går att hyra på Sf anytime

Quick

Fallet Thomas Quick är en av Sveriges största juridiska skandaler någonsin. I denna verklighetsbaserade journalistiska thriller får man följa journalisten Hannes Råstams (spelad av skickliga Jonas Karlsson) närmast besatthet av att ta reda på sanningen. Totalt sju guldbaggenomineringar slutade i två guldbaggar för filmen som inte har hyllats nog. Fram med popcornen sen är du redo!
Var: Går att hyra på Viaplay och Sf anytime

Lejonkungen

Sitter man i karantän och kanske eventuellt är sjuk är nostalgi en bra medicin. Fram med en gammal favoritfilm från när du var liten, i detta fall Lejonkungen. Också detta ett mästerverk som håller än idag. Bli förtrollad på nytt av Hans Zimmers musikaliska mästerverk och mys till de klassiska scenerna från savannen.
Var: Disney +, går att hyra på Viaplay och Sf anytime

Baksmällan

Hur i hela friden kan han ta med den här skitfilmen tänker ni? Faktum är att det inte är en skitfilm. Sitter man i karantän kan man vara i behov av ett gott skratt och det får man av Baksmällan. En klassisk amerikansk komedi helt utan hämningar. Följ med kompisgänget till Las Vegas och anamma deras galenskaper!
Var: Viaplay, HBO Max, går att hyra på Sf anytime