Annons ↓ Annons ↑

Club Vegah: Two Year Vacation

Idag står Djungeltrumman för premiären av Club Vegahs session med Two Year Vacation. Djungeltrumman har snackat med György Barocsai och Max Hessman om sessionen, sommarplaner och deras nya bandmedlem. 

Ni bytte nyligen sångare, hur har Jacob Ahlstrand axlat Anton Tuvessons gamla roll? 
György: Jacob blev en frisk fläkt för oss. Som en blandning mellan Johnny Bravo och Mick Jagger. Hans energi och medryckande uttryck kommer leda till att hela världen ställer sig och gör vågen. Eller så smyger folk ut, genom någon gömd baklucka. Som i Alice i Underlandet. Fast tvärtom.

Hur var det att spela in en Club Vegah session? 
György: Inspelningen var varm och intensiv. Som att vara på en högstadiedisco, men med en öl i handen. Vi fråga varandra om chans, och ingen fick nobben. Jäkla fest!

Hur tänkte ni kring valet av låtar ni framförde? 
György:  Det fanns en bild av att vi kunde göra tryckare, spela smäktande ballader så folk kan få uppleva en första kyss till våra låtar. Någon kanske skulle bli dumpad, eller skulle se sin bästa vän hångla med ens pojkvän.

Vad har ni för planer för sommaren? 
György: Vi kommer att gömma oss i de djupaste värmländska skogarna för att utforska musik, spiritualitet och svensk grillväder. Sedan drar vi iväg till Tyskland i augusti, för att göra vår första spelning på över ett år. Vi blev helt ställda när frågan kom. Det känns som någon slags återuppståndelse. Underbart roligt.

Har ni ny musik på väg? 
Max: Ja! Nästa vecka kommer en första singel från en ny EP som släpps i höst. Så som andra har skaffat hundar och byggt om minibussar så har detta varit vår flykt från pandemi-tristessen. EP:n känns lite speciell på något sätt och vi är alla rätt stolta över hur bra den låter. Jag skulle beskriva den som en gammaldags skolavslutning fast med serveringstillstånd, ett perfekt soundtrack till lupiner och vaccineringar.