Annons ↓ Annons ↑

Göteborg Film Festival tar isolationen till nya nivåer

Göteborg Film Festival tar isolationen till nya nivåer med The Isolated Cinema där du som besökare garanterat kommer att vara helt själv i salongen. 

Göteborg Film Festival fortsätter likt tidigare år att utmana biobesökarna och erbjuda nya sätt att ta del av film på. Utvalda biobesökare har sedan tidigare fått se film i allt ifrån sarkofager till gynstolar och i år kommer några besökare att få pröva på social distansering i lite mer extrema former än vad vi är vana vid.

Årets tema för Göteborg Film Festival är sociala distanser, i samband med detta har filmfestivalen tagit fram en upplevelse där en person får chansen att vara med om en ytterst speciell filmupplevelse. Nu söker Göteborg Film Festival efter en person som känner sig redo att anta utmaningen att tillbringa en veckas tid i social isolering på fyren Pater Noster som ligger på ön Hamnekär som bildar gränsen mellan Kattegatt och Skagerrak.

Personen kommer att leva ensam på ön under sju dygn där hela filmprogrammet från Göteborg Film Festival 2021 kommer att finnas tillgängligt. Under vistelsen kommer personen att få dela med sig av sin upplevelse från Pater Noster i en videodagbok som omvärlden kommer att kunna ta del av. Utöver möjligheten till en veckas ensamhet på Pater Noster erbjuder även festivalen isolerade filmvisningar för en person åt gången på Scandinavium och biograf Draken.

– Årets festivalfokus Sociala distanser utforskar den nya värld som uppstått i pandemins spår och filmens roll i den. Att skapa isolerade filmupplevelser för en person på symboliska platser är ett sätt att möjliggöra helt smittsäkra festivalvisningar, men också ett försök att bearbeta hur pandemin förändrat människors förhållningssätt till film. På Pater Noster handlar det om den totala isoleringen som så många människor i världen upplevt under året. Upplevelsen av att vara ensam på Scandinavium eller biograf Draken anknyter till den förändrade relation människor har fått till alla de platser som vanligtvis myllrar av liv men som nu ekar öde, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.