Annons ↓ Annons ↑

Premiär: Pacific Waves – Caroline

Idag står Djungeltrumman för premiären av Pacific Waves musikvideo till singeln Caroline. 

Hej Pacific Waves! Hur fick ni idén att spela in en musikvideo på Lorensbergsteatern? 
– Idén att spela in en ny musikvideo har funnits ett tag. Det fick ytterligare fart när vi blev kontaktade av Johan och Andreas som är svinduktiga filmare om att göra en video. Det här var på tiden då vi förknippade ordet Corona enbart med blaskig öl så möjligheterna kändes oändliga. Många idéer flög fram och tillbaka, men i samband med influensan så fick vi överge en del av dem pga uppenbara skäl. Men plötsligt dök idén upp om att teatrar och liknande faktiskt står tomma och att vi skulle kunna kolla med Lorensbergsteatern då vi har lite kontakter där. Så allt gick i lås, eller snarare tvärtom då Lorensbergsteatern öppnade upp sina fina lokaler till vårt brokiga gäng.

Var fick ni tag på era scenkläder? 
– Du vet de där blandade känslorna man får när man blir inbjuden till en maskerad? Oftast får man hosta upp 600 spänn för en plastig utstyrsel som är trasig innan fördrinken är slut. Men under Lorensbergsteatern döljer sig ett kostymförråd som får en att önska att Halloween pågår året runt. Lorensbergsteatern var så snälla att de lät oss botanisera där efter eget behag. Efter att vi uppträtt som ett gäng sexåringar som fått chansen att övernatta i en leksaksaffär en bra stund så hittade vi till slut bra scenkläder ihop med vår kostymör Sofie.

I musikvideon gör ni någon form av audition, hur är era scennerver som band? 
– Jag tror att man behöver en tallriksmodell av känslor för att göra bra spelningar. Förberedelserna eller kolhydraterna behövs ju såklart. Grönsakerna som i det här fallet får symbolisera självförtroende kan man inte leva utan? Och sist men inte minst nervositeten som får agera som protein. Likt en bra balanserad tallrik så behöver man lite av allt för att det ska bli bra. Nervositet är bra att känna, annars blir det tomgång a la Bob Dylan på Live aid ’85. Men om man har en tallrik med bara en stor köttbit på så är det lätt att meningar som ”Varför utsätter jag mig för detta?” yttras. Sådana meningar och tallrikar har vi definitivt stött på innan konserter. Men för att ge ett ordentligt svar på frågan så är våra scennerver ganska individuella faktiskt. Generellt är de nog medelmåttiga, vi är varken coola eller blasé.

När passar det som bäst att lyssna på Caroline? 
– Den kan nog funka fint när jobb- eller skolveckan är över och man är på väg hem med extra stuns i steget och helg i blicken.

Hur har corona-sommaren sett ut för er som band? 
– Det har varit några inställda spelningar tyvärr. Att inte kunna spela eller gå på livekonserter är sämst och vi hoppas att det snart blir ändring på det!

Vad har ni för höstplaner? 
–Just nu försöker vi skriva nytt material så det blir nog mycket hängande i repan/studion. Förhoppningsvis resulterar det i en singel till vintern!

Se musikvideon till Caroline här.