Annons ↓ Annons ↑

Anders Tapper om sneakers och EP-släpp

Anders Tapper släpper EP:n Forevers Gone in a Moment med inspiration från det moderna och urbana samhället.

Hej Anders! Du beskrivs som en Daniel Norgren i sneakers, vad kör du för sneakers? 
– Hej Djungeltrumman! Haha, denna fråga fick mig att känna att jag kanske behöver nya skor… Har kört vita Reebok Club C 85 och gröna Vans Authentic sedan tre år tillbaka.

Nu släpper du EP:n Forevers Gone in a Moment, hur skulle du beskriva EP:n? 
– Jag skulle beskriva EP:n som fyra låtar av countrydoftande americana, som alla genomsyras av en ”livekänsla”. Nästan allt på inspelningarna är live-tagningar, utöver sången och nått litet pålägg som gjordes separat. Vissa låtar flirtar även med andra influenser från soul och indie.

Vilka sinnesstämningar har inspirerat dig när du arbetat med EP:n? 
– Mycket av inspirationen gällande låttexterna kommer från det moderna urbana samhället. I Wanna Go Back Home handlar exempelvis om känslan av att efter en lång utenatt krypa hem till sin kant av staden till kommande dagens fågelkvitter. Det kanske låter lite tråkigt, men på något sätt drevs faktiskt den kreativa processen av att jobba, som det klassiska uttrycket stavas, 9-5. Att harva på jobbet och den kognitiva trötthet som det innebar gjorde mig hungrigare efter konstnärlig stimulans. Det första jag ville göra vid arbetsdagens slut var att greppa gitarren. Att skriva musik och sedan få presentera samt arrangera ihop låtarna med mina bästa vänner blev ett slutgiltigt mål som jag levde för. Men det är svårt att kombinera drivkrafterna också. Tiden rinner tyvärr iväg tillslut och något annat blir lidande. Vilket är precis vad låten Forever’s Gone in a Moment handlar om.

Hur kommer du att fira EP-släppet? 
– Det har jag faktiskt lämnat lite öppet än så länge. Men troligtvis/ förhoppningsvis en hel del sub-40 kronors öl på långgatorna.

Vad har du för höstplaner? 
– Höstplanerna känns oerhört luftiga och goa. Har sett fram emot känslan av nystart som hösten ger. Känns ibland som att det är i september som det nya ”året” egentligen börjar. Det kommer bli mycket låtskrivande framför allt, den processen har redan startat. Men förhoppningsvis sätter jag foten på en scen någon gång snart igen. Det är något som jag och bandet längtar efter enormt.