Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa vinbarer

Är du likt ruset och vinets gud Bacchus en frälst vinälskare? Då är vår guide till Göteborgs bästa vinbarer garanterat något som kommer att falla dig i smaken. 

Bar Centro, Kyrkogatan 31

Hos lilla Bar Centro gäller det att vara kvick i sina beställningar för att personalen inte ska mumla något om att du hör till den hopplösa mobilgenerationen. Eller så ser du till att vara lika redo som en scout ute på tur när din beställning kommer. När du väl klarat av din beställning är det dock en riktigt njutbar upplevelse.
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 50

Bar La Lune, Vasa Kyrkogata 1

Bar La Lune blev snabbt en favorit för vinentusiaster efter öppningen 2018 och det lilla krypinnets sittplatser är nästintill alltid upptagna. Så ett hett tips till dig som vill avnjuta något av vinbarens goda och väl utvalda viner är att vara där i riktigt god tid.
Hållplats: Vasaplatsen
Spårvagn: 2, 3, 7, 10
Buss: 16, 19, 753

Barsac, Viktoriagatan 8 

På Barsac finner du en imponerande samling vin både på glas och flaska. Är du i Vasa är detta en kvarterskrog där du enkelt kan slinka in på något smarrigt, ägarna är inte heller rädda för lite hederligt tjöt.
Hållplats: Vasa Viktoriagatan
Spårvagn: 2, 3

Björns Bar, Viktoriagatan 12 

I Björns Bars källare blir du inte besviken. Här kan du avnjuta goda viner från en gedigen vinmeny tillsammans med en massa delikatesser i en mysig miljö. Smårätterna eller ost- och charkbrickan är att rekommendera, de smakar nämligen utsökt. 
Hållplats: Vasa Viktoriagatan
Spårvagn: 2, 3

Folk, Olof Palmes Plats 

Folk är en av de starkast lysande stjärnorna kring Järntorget, framförallt när det kommer till naturviner. Här kan du enkelt tillbringa en helkväll. Börja aftonen med teater, quiz eller en konsert för att sedan äta något från deras meny till att slutligen avsluta kvällen med ett eller två välsmakande glas vin till välkurerad musik utvald av en skicklig dj. 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 10, 11
Buss: X2, 60, 90, 91, Röd

Juan Font, Teatergatan 36

Teatergatan har blomstrat på senare år och Juan Font är inget undantag. Hos den lilla spanska vinbaren kan du dricka allt ifrån kraftfulla röda viner från Rioja och vita Albarinos från granitklippor i Galicien.
Hållplats: Valand
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 753

Le Comptoir, Kungsportsavenyn 21

Är du frankofil eller bara sugen på en god ost ihop med ett glas rött? Hos Le Comptoir står allt som är gott i fokus och de franska delikatesserna avlöser varandra under besöket. Här kan du dessutom köpa med dig ostar och annat gott på vägen hem, det tackar man ju inte nej till.
Hållplats: Valand
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 753

Olssons Vin, Tredje Långgatan 9

Om du vill dricka något annat än bärs kring Långgatorna är Olssons Vin ett perfekt val. Här är det inte något problem med att sitta utomhus även om det regnar då orangeriets tak skyddar mot det mesta. Ett litet tips är dessutom att komma dit under tisdagar, då kan du kombinera ett glas rött med en ost- och charkbricka samtidigt som du quizzar.
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 10, 11
Buss: X2, 60, 90, 91, Röd

Oizo, Munkebäcksgatan 30

Oizo sadlade om från café till restaurang och vinbar och sedan dess har såväl kålltorpsbor som innerstadsbor och turister vallfärdat hit. Vi förstår varför. Här hittar du välsmakande pizzor och en massa spännande naturviner. 
Hållplats: Sanatoriegatan
Spårvagn: 3, 5

Project, Södra Vägen 45

Hos Project tas vin på största allvar och många av bistrons viner kommer från lite mindre producenter. Här serveras vin både per glas och som hel flaska. Om du vill unna dig en riktigt lyxig afton kan du dessutom dyka ned i Projekts kombinerade vinkällare och chambre séparée.
Hållplats: Berzeliigatan
Buss: 4, 5
Spårvagn: X4, 50, Röd

Salut, Stora Saluhallen

Om du tycker om att sitta i händelsernas mitt och gillar sorl, liv och rörelse kommer Salut passa dig prima. I Stora Saluhallens mitt ligger Salut som bäst kan liknas vid en stimmig fransk bistro. Här kan du med lätthet sätta guldkant på vardagen och äta skaldjur, ostron eller något annat smarrigt från menyn ihop med ett riktigt gott glas vin. 
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 50

Studio Sticazzi, Parkgatan 21

Där Studio HPKSM och Faye Emmy tidigare låg har nu en fransk-italiensk restaurang flyttat in och rumsterat om. Studio Sticazzi vill att du ska känna dig välkommen oavsett om du hänger i spizzerian eller i deras vinbar. Här finns gedigen kunskap om vin och en skön och avslappnad stämning. Ambitionen är enkel – här ska du njuta av livet fullt ut.
Hållplats: Valand
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 753

Vinarium, Munkebäcks Allé 10

Om du befinner dig i östra Göteborg är nykomligen Vinarium väl värt ett besök. Här hittar du ett bra utbud av spännande viner och om du besöker dem en söndag kan du äta lazy sunday brunch hela dagen lång. Vem gillar inte brunch? 
Hållplats: Munkebäckstorget
Spårvagn: 1, 5
Buss: 17

Wine Mechanics, Lilla Waterloogatan 15

Sugen på att dricka vin hos ett riktigt vineri? På Wine Mechanics kan du spana in hela produktionskedjan där vindruvor som fraktats direkt från tyska och franska vindistrikt landar i Gamlestaden för att krossas, pressas och jäsas. Deras meny går inte av för hackor heller. 
Hållplats: Gamlestads torg
Spårvagn: 4, 6, 7, 8, 9, 14

Wolfgang Vincafé, Västra Hamngatan 24

Wolfgang Vincafé har en mysig lokal med välvda fönster som vetter ut mot Grönsakstogets myller av liv och rörelse. Här kan du dricka, vin, öl och kaffe hela dagen i en sann fransk anda. En våning ned ligger dessutom Wolfgangs egna vinkällare som är fylld till bredden med väl utvalda viner. Vill du nörda ner dig lite extra erbjuder de även vinprovningskvällar. 
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25, Röd