Annons ↓ Annons ↑

Amanda Fondell är redo för revansch

Amanda Fondell är aktuell med den nya singeln Widescreen och spelar på P3-Gulds officiella förfest på Excet tillsammans med bland andra Jelassi och Josef Slunge den 17/1. Läs om revanschlusta och helgens festligheter. 

Många känner nog igen dig från Idol men nu har du genomgått en transformation. Vilka sidor av dig kommer vi som lyssnare att få ta del av som vi inte sett innan? 
– Jag har blivit äldre. Jag har utvecklat mina yngre tonårstankar till handling. De som lyssnaren kommer att ta del av är mina revanschtankar och också min tveksamhet.

Nu i dagarna släpper du singeln Widescreen.  Berätta om låten, hur kom den till?
– Låten handlar om mig, om hur jag står upp för min konst och hur jag tar kontroll över min situation. Jag och min kära bestämde oss för att åka hem till Skåne och skriva musik, vi roddade upp en studio ute på altanen i solen och skrev denna låt. Man kan höra fågelkvitter och den varma känslan.

I låten sjunger du om att det är få som känner dig på riktigt, hur har du påverkats av att vinna Idol och av att ha varit en offentlig person från en sådan ung ålder?  
– Jag är en ganska privat person med en hög integritet. På så sätt har inte Idol påverkat mitt privatliv. Men de har såklart varit ups and downs med självförtroendet.

Du kommer att spela på P3-Gulds officiella förfest, vad kan den som står i publiken förvänta sig från kvällen? 
– En fet smäll bara!

Dela med dig av ditt bästa tips för en lyckad galakväll.
– Var med dina vänner.

Vad har du för planer för våren 2020? 
–Jag släpper min EP! Jag är så pepp och hoppas att the people är med mig!