Annons ↓ Annons ↑

Åtta goa Göteborgare om året som gått: Yasmin Fröjd Amoura

Hur var egentligen 2019? Vad tänker en på när en vinkar hejdå till 10-talet? Och har folk ens nyårslöften längre? Vi frågade åtta stycken riktigt goa Göteborgare om deras år. Yasmin Fröjd Amoura skippade den Göteborgska vintern och drog till Australien på obestämd tid. 

Foto: @futuroberg

Yasmin Fröjd Amoura, @yasminamoura
Vem är du och vad gör du? 
Yasmin Fröjd Amoura 23 jordsnurr, den 17/11 åkte jag på ett nytt äventyr. Jag är i Australien på obestämd tid. Vill man få mig på fall och veta när det pirrar lite extra i min mage så är det när jag musicerar och äter spicy food, extra spicy, tack. Det har alltid varit en kär dröm hos mig att få utlopp för min kreativitet och tala klarspråk genom min musik. Detta är något jag just nu jobbar på i samband med mina äventyr. Så läget just nu, jag har precis rensat allt jag äger hardcore. Jag är en hoarder. Cred till alla fina vänner som hjälpt mig, ni äger. Det är mycket som jag rensat, inte för att skryta.

Vad är det bästa som hänt dig i år? 
– Att jag gjort en låt som jag mer eller mindre anser som klar. Människor runt omkring mig har sagt att jag klar i många aspekter i mitt liv. Jag har aldrig hållit med, men nu finally, its near. I will keep you posted about my due date. 

Vad är det sämsta som hänt dig i år? 
Jag tappade mig själv. Kompromissade och valde allt för ofta bort mig själv för andra, när det är jag som ska vara centrum i mitt liv. Självinsikten var på botten nu siktar vi mot toppen.

Vad har du för nyårslöften du filar på? 
– Hitta lyckan within yourself, klyschigt jag vet. Detta har börjat komma till mig efter att jag gick igenom ovanstående.

Vad är det mest minnesvärda från 2010-talet? 
– För mig? Jag satt och googlade 2010-talet i en timme tills jag insåg att det kanske var mitt 2010-tal det handlade om. Herre liksom, det har redan gått tio år sen man skrev 2010 på pappret. Det mest minnesvärda är att jag har slutat ljuga om vem jag är. Jag är istället glad och värdesätter min unikhet. 2010-talet också varit väldigt äventyrliga år, det gillar jag!

Dela med dig av en bild som sammanfattar ditt 2019 
– Jag var på resande fot, i vanlig ordning. För mig symboliserar bilden när jag var där, mitt i äventyret. När allting såg ut att vara på topp så var jag inte tillfreds med var jag var i mig själv, så jag fortsatte att kika.