Klubbrunda vecka 7 2019

Det är kärleksvecka. En påtvingad kärleksvecka. Men stans uteliv levererar som vanligt oavsett din inställning till tvåsamhetens norm. 

Torsdag
När du vaknar idag kanske du tänker att den här dagen bara är ett gelatinspäckat och kommersiellt påfund, för klipsk och politisk är du direkt då dina ögon öppnas. Det visar sig dock att dagen har mer att ge än besprutade rosor och påtvingad kärlek.

Redan vid lunch börjar helgens bravader då du bestämmer dig för att dansa loss mitt på mulna dagen. En intensiv timme senare är du på topphumör. Helt obrydd om dagens egentliga tema.

Men kärlek på duk är kärlek på duk och oavsett dina kärlekspreferenser väljer du att se En Kärlekshistoria. ”Men vafan det ska ju vara Montt Mardié här?” Kanske någon corduroy-snubbe säger under moppe-scenen och förstör all magi. Nu är du förbannad.

Plåster på såren – tänker du och traskar vidare till indiespelningar på storgatan. För där finns nog inga corduroy-snubbar. Lol. Musiken tystar mun dock och det visar sig vara överkomligt, till och med underbart.

”NU BLIR DET ÅKA AV!”, skriker du som kanske fått i dig ett eller två järn för mycket. Åka av blir det för det vankas fucking Avenyn. Det må vara en kväll i kärlekens tecken men ditt mittenfinger har varit spikrakt hela dagen lång och så ska det förbli. Det är chagga hjärtans dag nu baby.

Fredag
Du vaknar upp torr i munnen och grusig i ögonen och som vilket geni som helst tänker du direkt på att sörpla ostron utan hejd. Så du tar traditionsenligt med dig boysen till Folks oysters. Samtidigt visar det sig att du får rita vik-gubbar också. OJ SÅ KUL! Det har du inte gjort sedan dina föräldrar var en kärnfamilj.

Sedan åker du och dina proppmätta oysterboys på en klassresa i den objektivt dåliga riktningen. Nu blir det arbetarklassromantik. Ni ska bestämma vem som äger Ullevi av allas vår Håkan och världens främste working class hero.

Din lilla walk down memory-lane är inte över på ett bra tag dock. Kanske var det vik-gubben och den sentimentala resan till barndomen som gjorde det, eller ditt skoningslösa sörplande på rent och skärt afrodisiakum, men du vill på balladklubb trots ditt hat mot kärleken. Efter en förmodat hjärtskärande och världsomvälvande allsångTotal eclipse of the heart vill du dock välja glädjen. Som bekant är INGET gladare än steel drums så du går raka vägen till reggaekväll på Stigbergstorget.

Lördag
Teman är till för att hållas tänker din torra mun och bjuder på en jävla öken på morgonen lagom till veckans objektivt bästa dag. Ohållbart, tänker du och går för att fukta strupen på det bästa sättet du vet. Med mikrobryggd öl. Samtidigt kanske du passar på att spela lite arkadspel eller skaffar den där tatueringen lydandes ”MORSAN” på revbenet.

Förbannat ont gjorde det men du är ju lullig så smärtan är inte långvarig. Något som dock är långvarigt är Wish You Were Queer som redan hunnit bli fem år. Tatuering här också?, tänker du nyfiket när den spontana groggen från tidigare gör sig påmind i din magsäck. Du väljer att föreviga ”FARSAN” också för att en gång för alla lägga den där skilsmässan från 2009 bakom dig.

”Hur ser tatueringar ut i UV-ljus?”, tänker du, men kanske främst alkoholen och befogar på så sätt din resa vidare i natten. Till din stora förvåning är det absolut inget speciellt med tatueringar i UV-ljus. Något som dock blir tydligt är dina bepanthen-fläckar på din kritvita T-shirt.

I skam traskar dina ömmande revben vidare till en duellerande efterfest i feskekörkaland.

Tänka sig, det blev en bra helg ändå.