Annons ↓ Annons ↑

Virginia And The Flood debuterar

I fredags debuterade göteborgsbandet Virginia And The Flood med låten Dear God. Man skulle kunna säga att det är nygöteborgaren Cornelia Adamssons musikunge. Själv säger hon att de gör ”ghost folk/southern goth” och maskering ingår i scenkostymen.

Virginia And The Floods musikaliska influenser drar fram över ett ljudlandskap som pendlar mellan vackert, mörkt och hjärtskärande. Cornelias röst för enligt de som vet tankarna till både Emmylou Harris och PJ Harvey. Men mest bildvänlig är ändå Cornelias zebrainfluerade ansiktsmålning.

Hej Cornelia! Ansiktsmålningen, berätta om den. Hur växte beslutet fram och var kom inspirationen ifrån?
– Den kröp på mig under tiden det tog att spela in mitt debutalbum. Eftersom även livet hände samtidigt behövde jag pånyttfödas litegrann där mitt i. Plus, är en vuxen och har plats i sitt liv för att få vara zebra i mantel tycker jag en ska ta den.

Vad är ”ghost folk/southern goth”?
– 
Det som gör musiken till ghost folk är att det låter amerikansk folkmusik med en ljudbild som är spökig, stor och lång. Southern goth på grund av att musiken har inslag av den amerikanska söderns countryljud men också är lite gothig i sitt uttryck. Det var en rörig förklaring kanske..förstod du? 🙂

Well… Vad har ni på gång i Göteborg?
– Vi har ett par spelningar på gång, det som är spikat just nu är att vi spelar på Bengans den 25 januari. I januari kommer också singel nummer två med tillhörande video.

Lyssna på Dear God här (Spotify).