Annons ↓ Annons ↑

MØ inför sin första klubbspelning i GBG

MØ, eller Karen Marie Ørsted som hon egentligen heter, gjorde en tokhyllad spelning på Way Out West förra året. Nu återvänder hon till Göteborg. Denna gång för en klubbspelning på Pustervik. Vi mötte henne som hastigast i en extravagant hotellobby några timmar innan konserten, som sig bör när en världsartist gästar stan.

Intervjun är direktöversatt från engelska, då vi båda insåg att det skandinaviska samarbetet har sina språkliga brister. I vissa fall har vi dock valt att behålla engelskan för vissa saker låter helt enkelt inte lika bra på svenska.

Kanske den svåraste frågan att svara på, men vem är du?
– En rastlös och energisk drömmare.

Hur skulle du beskriva din musik?
– Jag är så dålig på att sätta genrer på saker, men det är väl ”modern sounding pop music with quirkyness and darkness”.

Du är nu ute på en världsomfattande turné där bland annat Köpenhamn och ett flertal städer i USA står på listan, hur kom det sig att du valde att göra en klubbspelning i Göteborg också?
– Jag har alltid tyckt att Göteborg är en cool stad, men har aldrig riktigt varit inne i staden. På Way Out West åker man bara till och från konsertområdet. Jag kom hit igår och har gått runt i stan lite, det är grått men trevligt.

Hur kom det sig att det blev Pustervik när du förmodligen hade kunnat satsa större?
– Det är min första klubbspelning i Göteborg och man vill inte ”overdo” it. Men det är slutsålt och det är jag väldigt glad för.

Du har tidigare sagt att Spice Girls är stora inspirationskällor, hur känns det att de är tillbaka och numera är konkurrenter?
– Det är så kul, synd att inte Victoria ska vara med bara. Jag och mina vänner ska gå på konserten. Att de är konkurrenter har jag inte tänkt på något. Det är ett ”big fucking band”, de kan slå mig alla dagar i veckan.

Med dig som support på turnén har du Alma, hur gick det till?
– Man vet ju ganska långt i förväg att man ska ut på turné och jag hade en lista med artister jag skulle vilja ha med mig, Alma var högst upp på listan men jag trodde aldrig det skulle gå. När jag fick reda på att det verkade som att hon skulle kunna följa med smsade jag henne direkt och frågade ”Oh my god Alma, is it true?”. Hon är bäst, jag är så lycklig över att hon hade tid.

Vilket budskap vill du förmedla med din musik?
– Det är olika, ibland finns det inget budskap utan snarare att jag vill vara mig själv och inte pretentiös. Bara göra det jag vill göra.

Klockan 20.00 är det dags för MØ att kliva på Pusterviks stora scen. Dessvärre är det slutsålt sedan länge och det verkar vara fler än Göteborgare som vill gå. Våra pigga öron snappade nämligen upp en konversation mellan MØ och ett fan i hotellobbyn. Han hade åkt hela vägen från Stockholm för att se henne live. De övriga som också lyckats knipa en biljett kan förvänta sig en rejäl show med fullkomliga smash-hits som Kamikaze, Final song och Sun in your eyes.