Annons ↓ Annons ↑

Singel och kontaktannons i ett från Traveling John

För sex år sedan träffade John Sarah när han reste genom USA. På fredag släpper han singeln To Sarah och hoppas att den föra dem samman igen.

Hej John! Vad gör du när du inte traveling?
– Bor i Malmö och håller jag på att förbereda höstens olika släpp och konserter.

Du släpper nytt! To Sarah, om Sarah. Vem är Sarah?
– Vi träffades när jag var ute och reste i USA för sex år sedan. Vi volontärarbetade båda på en gård I Arizona under några veckor. Gillade henne skarpt men fick aldrig tillfälle att berätta det för henne. Eller vågade inte snarare. När vi skiljdes åt fick jag en lapp med hennes kontaktuppgifter som jag tyvärr tappade bort. Den här låten jag släpper är som kontaktannons. Drömmen är att Sarah sitter på ett café någonstans och hör att det är jag som sjunger och att jag sjunger till henne och så kontaktar hon mig. Kan gå!

Kommer du hitta henne, vad tror du?
– Logiken säger nej men jag har någon konstig känsla i kroppen som säger att det här faktiskt kommer att gå vägen.

Jag har läst att det ska bli ett helt album av USA-turen, är det på gång?
– Yes, släpper några ytterligare singlar i höst sen kommer albumet innan årets slut!

Hur länge var du borta förresten?
– Jag var borta typ två år under en fyra-års-period. Både i USA och Sydamerika. Samma slags resor, min gitarr och inspelningsutrustning i väskan. Inget förbestämt utan bara spontana beslut längst vägen.

”jag har någon konstig känsla i kroppen som säger att det här faktiskt kommer att gå vägen”

Var det allt du drömt om?
– Ja det var det faktiskt. Tio av tio.

Att gå från band till solo, och dessutom solo ensam on the road, hur har det känts?
– Spännande och nödvändigt eftersom det är något som jag har velat testa sedan barnsben. Att skriva mina egna låtar. Men det har också varit väldigt sorgligt att lämna bandet bakom sig och allt det har inneburit. Åren med Billie the Vision var inte bara helt fantastiska utan är också den stora anledningen, erfarenhetsmässigt, till att det går att genomföra det här soloprojektet.

Vad händer härnäst?
– Jag har gjort mycket av arbetat inför det här singelsläppet själv. Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av att låten släpps. Det repas också mycket inför en slutsåld spelning på Victoriateatern den 29 september. Då kommer jag att ha fem musiker med mig på scen. Dels gamla bandmedlemmar från Billie-tiden.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Att SD krymper som en snopp i kallt vatten.