Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 29

Är du en av de som inte lyckats fly stan, trots semestertider? Jaja, lugn. Det ska nog bli några härliga storys för din del också. Vi hjälper dig på traven!

Torsdag
Du vaknar för en gångs skull utvilad, trots att sommarens första regn fick dig att binge-kolla alla avsnitt av OITNB till solen gick upp igen. Men men, ny dag, nya tag. Först har du olyckligtvis någon avlägsen släkting vars hela lag på fullaste allvar tror att de kan vinna hela Gothia cup. Du går dit, ser det som välgörenhet men sticker iväg lika snabbt som du kom dit för att starta helgen med lite bubbel, det är ju bubbeltosssdaFoajébaren!

Lite salongs vinglar du vidare till en skön sommarkväll med Pelle Porter, eller Porter Pelle, kanske det heter. Du blir inte speciellt långvarig och bestämmer dig för att ta en paus inte på Hagabion, dock enbart som en ”bra” ursäkt för att slippa allt pack hos Pelle. Fast där blir du ju såklart inte heller långvarig. Men du lyckas på något vis hamna i nåt slags limbo, Throwback ThursdaysBakfickan eller Backyard Thursdays på M3. Vad klingar bäst?

Fredag
Din huvudvärk börjar tidigt idag. Dock inte på grund av för mycket bubblor igår, utan på grund av att halva Göteborg verkar ha blivit galna, totalt sinnesförvirrade!!! Det är också i denna stund du faktiskt på riktigt inte vet om du har några vänner kvar. Guns ’n Roses-förfesterna verkar har tagit över halva stan. Eller snarare tagit ett hårt grepp om dina, vad du trott tills nu, själsfränder som alla verkar hänga på Valandhuset, Bryggeriet, Sticky Fingers, Hard Rock Café och säkert fler ställen där du helst slipper befinna dig de närmaste 48 timmarna. När fan lyssnar man på Guns ’n Roses egentligen? Du funderar länge, men kommer inte på ett enda bra tillfälle.

Jaja, tur att alla är olika, tänker du och är faktiskt för första gången glad på riktigt för dina vänner som hänger i helt andra kretsar. Till din förvåning vill dina andra vänner starta kvällen med karaokekvällHaket för att sedan ramla vidare till Trädgår’n. Kim Larsen, dansken du varit förälskad i sen du av misstag råkat höra Vad Gœr vi nu, lille du, spelar. Sen den dagen har du också varit övertygad om att danska ÄR fint, och också att du ÄR ensam om det.

Väl på Trädgår’n hoppas du givetvis hitta din alldeles egna Kim. Det gör du dock inte, men din försälskelse i dansken gör dessvärre att du missar Y-Otis & Lucia Cadotsch Spelak LowNefertiti, gött häng på Hoki Moki, Fierce FridayGretas, PosörernaBrännö Värdshus, Tarrus RileyPustervik, stöketSteampunk, glow in the dark–kvällPark Lane och till och med Sunnery James och Ryan MarcianoPort Du Soleil. Hur är det ens möjligt?

Du hinner preciiiiiis med nån trasig roddbåt till Styrsö festivalen och tänker i samma stund att This is my Life, precis som Kim Larsen sjunger, rakt in i ditt numera danska hjärta.

Lördag
Du vaknar på Styrsö, solbränd, trött men samtidigt glad att du vaknade här och inte någon annan stans. Du är långt från pistoler och rosor, och det ska du vara hela kvällen, den tanken får dig att njuta. Eller är det kanske tanken av Kim Larsen? Strunt samma.

Egentligen är du ganska nöjd, men vill självklart göra helgen fulländad. Du simmar in till fastlandet, trodde du ja samtidigt som det sista simtaget tas rätt in i dansenBrännö brygga, och en svängom senare är du äntligen på väg, som Håkan (eller var det kanske egentligen Ted) skulle sagt. Spöket i köketNefertiti väntar, så gör också karaoke Västerhus och partylördag på Gretas. Livet va!