Annons ↓ Annons ↑

Adolescens

För många var gymnasietiden en tid fylld av tristess, längtan ifrån skolbänken och en kreativitet som man inte visste fanns. Gymnasietiden är även en tid då drömmar går i uppfyllelse och ny band knyts – en tid att växa!

En regnig tisdag glider jag mer eller mindre ner för de hala trapporna i Lagerhuset. Väl nere på fiket träffar jag Edvin Ljungberg, Alva Lind, Inga Ericson, Celine Karlsson och Vilhelm Hasselgren, som är de fem ungdomarna bakom utställningen Adolescens som går av stapeln på Sockerbruket i helgen. Jag ser dem stå i en ring tittandes på Edvins nyligen framkallade bilder. Alla fem går andra året på Donnergymnasiet och har något typ av intresse för det kreativa.

– Vår tanke med utställningen är att presentera hur ett liv för en person i övre tonåren kan se ut. Inte så det bör eller ska se ut, utan hur det faktiskt är, utifrån våra egna perspektiv, skriver de fem arrangörerna i sitt facebook evenemang.

Adolescens är det perfekta namnet för denna utställning då ordet hänvisar till åldern efter puberteten, då en är mellan två av de viktigaste tiderna i livet, mellan att vara barn och vuxen. Utställningen kommer belysa de olika delar som ungdomar roar sig med, på dagarna, nätterna och helgerna. De kommer även visa vad de, som är vår framtid, tänker och hoppas på, och hur de ser på resten av världen.

Idéen bakom utställningen kom en sömnlös natt mellan Alva och Edvin, efter en av de klassiska avslutningsfesterna på Masthuggsberget.

– Jag har alltid tänkt att det hade varit skoj att göra något sånt här med sina vänner. Många av oss håller ju på med kreativa saker som musik, foto och design, säger Alva Lind.

De fem arrangörerna kommer också själva att finnas representerade på utställningen.

– Det är inte bara vi som sitter här som ställer ut, utan vi är tretton stycken. Vi har varit öppna och uppmuntrande till att all typ av konst ska få ta plats och visas upp. Vi vill ha det så brett som möjligt, så att alla får ett utrymme att synas i, förklarar Inga Ericson.

– Vi har försökt ta vara på människors olika kvalitéer på bästa sätt, fortsätter Vilhelm Hasselgren.

Kvällen kommer börja med konstutställningen där bildkonst, design och poesi kommer ta fokuset. Under kvällens gång är det musiken som kommer ta ett stadigare grepp om dig som besökare. Det kommer vara tre olika dj:s som levererar sets som både består av egenproducerad musik och annat.

Adolescens är ett samarbete med Göteborgs stad och kommer äga rum på Sockerbruket nu på lördag, den 14/1. Utställningen är till för alla, och är dessutom helt gratis. All info hittar du här!