Annons ↓ Annons ↑

Crazy For You

På lördag har GöteborgsOperan premiär för sin nya musikal Crazy For You – så vi såg till att haffa regissören Mattias Carlsson mitt i premiärstress för att snacka stepp, Beyoncé och 30-tal.

Hej Mattias Carlsson! Hur mår du?
– Hej Hanna. Jag mår som man ska två dagar före premiär: fjärilar i magen, nervös men också väldigt förväntansfull.

Låter härligt ändå. I korta drag, vad handlar Crazy for you om?
– Crazy for you handlar om kärlek och om att våga följa sitt hjärta, skildrat med någon slags underbar galenskap. Jag har velat göra en hyllning till de gamla musikalfilmerna med Ginger Rogers och Fred Astaire, där fantasin kan ta dig vart du vill. Detta är en föreställning i det stora Broadway-formatet, många stora sång- och dansnummer, fantastiska färgsprakande kostymer, lekfull scenografi och framför allt en kavalkad av läcker stepp!

Jag får liksom starka Beyoncé och Crazy in love -känslor av namnet, är det HELT fel?
– Nej absolut inte! Beyoncé har alltid inspirerats av den traditionella Broadway-stilen. Även Michael Jackson inspirerades av Fred Astaire, han var faktiskt en av Michaels största idoler. Beyoncés styrka och färgstarka personlighet speglar absolut vår föreställning.

Vad är en riktigt bra 30-talshit och vad gör den med en?
– En riktigt bra 30-talshit är tidlös. Amy Winehouse, Lady Gaga och Christina Aguilera har alla sjungit standardlåtar från 30-talet och gjort dem till sina egna. Gershwins musik kommer få dig att nynna med och dansa ut från GöteborgsOperans salong.

Har du något bra steppknep som man kan använda som partytrick?
– Ta på dig steppskorna och rassla med fötterna, fake it till you make it. Kanske det till och med smittar av sig. Men bästa tipset är nog ändå att gå vår snabbkurs i steppdans på opera.se

Om man är en musikal-rookie, är det något särskilt man behöver veta innan man ser Crazy for you?
– Absolut inte. Kom och njut av ett häftigt och färgsprakande lyckopiller.

Gå operans steppkurs här:

Start tappin’! Lesson 1 of 4 with tap choreographer and dancer Martin McCarthy from GöteborgsOperan on Vimeo.