Annons ↓ Annons ↑

Pale Honey

Nu är det dags för finfina bokningar på Nef igen, när WWDIS Summer Nights drar igång för säsongen. Premiärkvällen till ära hittar du indierockande Pale Honey på scen, så vi slängde iväg några frågor till bandet!

Hej Tuva och Nelly! Hur är läget?
– Hej och tack, bara fint!

Ni pratade med Djungeltrumman precis efter albumsläppet – vad har ni haft för er sedan dess?
– Vi har spelat på Ocenanen, varit i London och spelat på The Islington, repat och spelat in radioprogram.

Och så läste jag något om videoinspelning..?
– Ja, en musikvideo för Over Your Head! Vi åkte till Köpenhamn för en dag och spelade in med eminenta Jonas Bang. Vi hade riktigt roligt och väntar nu spänt för att få se första utkastet … videon släpps i höst!

Det ser vi fram emot. Vilken är den bästa musikvideon som gjorts då?
– Det finns ju så många himla bra men en favorit, på grund av sin enkelhet kanske, är Back to the Middle med Deerhunter. Den får en alltid att vilja dra på glitterklänningen, köpa rökmaskin och fuldansa hemma med en flaska vin i handen.

”Känns bara så fantastiskt att spela i Göteborg igen!”

På torsdag inviger ni årets WWDIS Summer Nights – några premiärnerver?
– Känns bara så fantastiskt att spela i Göteborg igen! Vi hoppas att alla som inte kom in när vi spelade här sist, på grund av begränsat publikutrymme, kommer in här istället. WWDIS gör sjukt bra spelningar och klubbar överlag så det känns grymt att få inviga sommarklubben.

Det har ju varit en ganska regnig sommar hittills, hur överlever en det?
– Äsch, det är ju då sommaren är som bäst. När man får sitta inomhus och nörda framför midi-keyboarden, prova nya låtidéer, regnet smattrar mot fönsterrutorna och man slipper det dåliga samvetet att man inte är ute med alla andra och fångar solen.

Förutom Pale Honey, vilken musik får vi ABSOLUT inte missa just nu?
– Slowgold!

Vad står mer på schemat framöver?
– Det blir en del festival- och klubbspelningar, innan vi förhoppningsvis lämnar Sveriges gränser igen till hösten……. (insert cliff-hanger sound here) och börjar skriva på nästa platta såklart!

Härligt. Tack så mycket för intervjun, och lycka till med spelningen!
– Tack själv!