Annons ↓ Annons ↑

8 Goa göteborgare om pizza

Vad tycker egentligen göteborgarna om pizza och är det så himla noga med kebabsåsen egentligen? Vi har intervjuat åtta riktigt goa göteborgare om deras relation till pizza, häng med.

Viktor Skatt, Kebabskatt

Vad får en tag på stans bästa pizza?
– Jag har ätit på över 120 pizzerior i stan, min favorit är Mossens Pizzeria. Jag gjorde ett diplom till dem för det, hänger ovanför kassan. Mycket bättre än den napolitanska trenden som går nu, där man ska servera pizzor utan nåt på.

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– En gång när jag och Katana-Anders var i Västerås för att se Ace Frehley hittade vi ett ställe som serverade entrecôte-pizza, det låg två till tre stekar på pizzan ovanpå allt. Helt bisarrt, helt grymt.

Vad har du för topping på din pizza?
– Jag äter nästan uteslutande kebabpizza. Min favorit är med tomatsås, ost skinka, kebab, champinjoner, lök och blandad sås vitlök/stark. Deniz Pizzeria i Munkebäck har den på menyn nu under namnet ”Kebabskatt”, känns stort.

Karin Wramner, Dj

Var får en tag på stans bästa pizza?
– Det går ett rykte om att @pizza.bar.gbg på Instagram är stans okrönte pizzakung. Jag står i väntekö och har gjort det i säkert ett år. Och då är vi ändå vänner, ja ni förstår ju. För den som föredrar mer humana väntetider hade jag rekommenderat att gå till Bov – eller Bov Disco Bar. 

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– Alla pizzor jag ätit på bakfyllan som inte fått mig att kräkas samt den gången vi hade bord på Lilla Napoli (som vi sedan var tvungna att boka av på grund av tidsbrist R.I.P). Men bara känslan av att gå en hel vecka och längta till att åka dit var fin. Ett kärt minne!

Vad har du för topping på din pizza?
– Alla vet ju att den verkliga hemligheten bakom (munvattnande) pizza är tomatsåsen. Kanske inte en topping per se men ändå. En riktigt välgjord tomatsås som bas kan i sin tur lyfta även mindre angenäma toppings som ja, konserverade champinjoner till exempel.

Mattias Rörström, Happiest Place Records

Var får en tag på stans bästa pizza?
– Ska vara ärlig med att jag inte käkat jättemånga pizzor ute, utan gjort mestadels själv hemma. Men skulle jag säga ett ställe utanför mitt kök så skulle jag säga Paradiset –oberoende om på Saltholmen eller Mariaplan.

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– Det finns klart många från när man var liten och morsan gjorde sin pizza hemma – men det som kommer till mig nu är när jag var i Lund senast med Makthaverskan. Vi hade väntat i tre timmar eller nått sånt på käk och höll på att förgå, så när pizza-middagen väl kom så var det kanske bland det finaste jag upplevt, iallafall i topp tre pizza-relaterat.

Vad har du för topping på din pizza? 
– Jag är rätt simpel och tråkig i mina preferenser (vaniljglass är godast, stor stark lager bäst), så svaret är en riktigt bra Margherita – ost och tomatsås! Kanske sardeller på om man verkligen vill sätta spets på tillvaron. Jag låter musiksmaken ta ut svängarna istället!

Daniel Dewerud, Djungeltrummans journalistpraktikant

Vart får en tag på stans bästa pizza? 
– Förr var det Åby pizzeria, men den har dessvärre blivit uppköpt. Nu är det Mossens pizzeria som gäller. Pizzorna är så stora att de inte får plats i kartongen, sådant gillar vi.

Berätta om ditt bästa pizzarelaterade minne. 
– Gotland 2006. Beställde en kebabpizza utan lök, tomat och med mild sås. Fick en kebabpizza med lök, tomat och utan sås. 7-åriga jag var lagom nöjd…

Vad har du för topping på din pizza? 
– Har en liten pizzaugn hemma där jag oftast försöker mig på den napolitanska varianten. –Då är det klassisk Margherita som gäller. Tomatsås på San marzano tomater, god mozzarella och några pigga basilikablad. That´s it!

Veronica Odetunde, Kommunikatör på Oceanen

Var får en tag på stans bästa pizza?
– Jag har ännu inte hittat mitt go-to pizzaställe, men tycker om löjromspizzan på Taverna Averna och Sannegården vid Vågmästareplatsen gör goda ozfilépizzor!

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– Den godaste pizzan jag någonsin ätit åt jag på en familjeägd restaurang i Rom, en bit utanför centrum. Värmen, växterna som ringlade sig runt staketet på uteserveringen, musiken, servicen och de utsökta smakerna från de nybakade pizzorna är ett matminne som jag kommer att bära med mig för alltid!

Vad har du för topping på din pizza? 
– Om jag gör egen pizza brukar jag ha soltorkade tomater, ruccola och prosciutto eller löjrom, dill, rödlök, räkor och ost såklart!

Max Hessman, Two Year Vacation

Var får en tag på stans bästa pizza?
– Det finns många bra ställen men jag måste säga Deg. Jag har för mig att någon sålde sin lägenhet i Gamlestan för att kunna starta det och något med det som resonerar med mig. Sen gör de otroligt bra pizza också, deras ’kräftskiva’ är 100%!

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– Mitt bästa pizzaminne är när ett par polare i mitt dåvarande kollektiv hade fått med sig 20 pizzor hem från P3-guld-förfesten. Jag var precis nyinflyttad till Göteborg och vårt kollektiv i Vasa kändes som det låg i Manhattan för mig som kommer från Trollhättan. Dagen efter festen väcktes jag av pizza på sängen och min kemiska ångest sköljdes bort i en tsunami av ost och oregano.

Vad har du för topping på din pizza?
– Gräddfil, dill och lagrad ost. Känner jag mig ekonomiskt oberoende sular jag på lite löjrom.

Emily Teller, Inköpare på Ted & Teresa 

Var får en tag på stans bästa pizza? 
– Bov gör stans bästa finpizza helt klart! Men kebabpizzan från Sannegården Skanstorget är inte dum den heller.

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– En gång åt jag en hel kebabpizza på typ 3 minuter medans mina vänner knappt va inne på sin andra slice. Vet inte riktigt hur det gick till men det finns vittnen.

Vad har du för topping på din pizza?
– Jag gillar att hålla det ganska enkelt, kör oftast klassisk Margherita fast gärna med buffelmozzarella och ibland något spicy som tex Nduja om vi snackar finpizza. En bakisdag kör jag som sagt nästan alltid kebabpizza med isbergssallad, extra tomat, gurka och stark sås.

Lukas Makarovas, Kock och amatörfiskare

Var får en tag på stans bästa pizza?
– Vilken pizza som är den bästa pizzan beror lite på sinnesstämningen, om det är en söndagsmorgon och du är helt fucked så fungerar vilken pizza som helst utmärkt. Men jag vill passa på och ge ett shout out till Götas pizzeria i Majorna, de är med på favoritlistan på Foodora. 

Berätta om ditt bästa pizza-relaterade minne.
– Jag och min vän Joel som numera bor i Stockholm brukade spela tennis vid Majvallen, därefter gick vi till Emona och käkade pizza och drack öl. 

Vad har du för topping på din pizza? 
– Jag gillar starka toppings som Piri Piri och sånt, jag tackar inte nej till ananas heller.