Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa: Kulturnatta

Veckans fem bästa blir något av en specialare med anledning av Kulturnatta. Tänk typ Agnetas nyårskarameller – fast inte alls. Detta har egentligen ingenting att göra med Agnetas nyårskarameller.

En annorlunda picknick
Vill du kliva ur det demoraliserande höstvädret, in i gassande sol? Då ska du besöka Ateljé under Uppbyggnad, som upprättat en lite annorlunda konstutställning lagom till Kulturnatta. ”Originellt parkhäng” menar arrangörerna själva. Vi får la se.
Läs mer här

Jarboe + Father Murphy
Jarboe har lirat i Swans. I Swans. I Swans. Och det italienska bandet Father Murphy låter oemotståndliga – framför allt för att Father Murphy är ett så sensationellt oitalienskt bandnamn. På Stadsbiblioteket.
Läs mer här

Ladybug-festivalen
En småpampig kulturkväll på Bio Roy. Det täta programmet inbegriper standup, kortfilmsmaraton och massa annat gött för den som vill piska hjärnan i form. Du går in med truckerkeps – kommer ut med basker. Det där sista är helt säkert något av det värsta jag producerat rent textmässigt. Låter det stå kvar. Läs det igen.
Läs mer här

Balkan Express
Balkan Express har lirat flitigt i Göteborg den senaste tiden. Alla som stapplar ifrån deras spelningar säger samma sak: man får ADHD av all obehindrad energi som åttamannabandet alstrar. Kan bli kul att se dem skaka Gamlestans medborgarhus in till isoleringen.
Läs mer här

Lash + Gangshebang
Världskulturmuseets bokare har ganska förträfflig smak när det gäller att lyfta fram ny musik. Och på Kulturnatta tar rapparna i Lash och Gangshebang över museet. Hiphop förlagd till småborgerliga, förnäma lokaler resulterar påfallande ofta i en härlig form av friktion.
Läs mer här