Veckans fem bästa

Vissa dagar söker man andra saker än besinningslöst klubbande. Djungeltrumman har listat veckans fem bästa evenemang bortom den dunkande basen.

Veckans bästa film: The Big Sick
En romantisk komedi som utforskar allt från sorg till trassliga svärföräldrar till arrangerade äktenskap? Jag säger inte att The Big Sick har allt, men den har en hel del. Köp en hel vintunna popcorn, ta med den där polaren som vet när man ska prata och när man ska knipa igen. Sätt dig ner och töm huvudet.

Läs mer här

Veckans bästa mat: Spisa
Åt en nästan mäktig fisklunch på resturang Spisa förra veckan – min mun ville rymma iväg med en cirkus och bli frivoltare på livstid. Spisa har också perfekt belysning: som att sitta under en pissigt konstruerad snölykta. Om alla ställen kört med så beskedliga taklampor så hade jag aldrig behövt göra något åt mitt yttre.

Läs mer här

Veckans bästa nöje: Majornas Bowlinghall
Stora fucking klot man bara hivar väg mot knubbiga flaskor som ser ut som kalkdoppade Babuska-dockor? Jag behöver egentligen inte förklara för allmänheten hur bowling ser ut men gör det visst ändå. Majornas Bowlinghall tillhandahåller den perfekta kombinationen av smuts, glam och prestige.

Läs mer här

Veckans bästa konst: Nakenvisning
Ska man titta på konst bör det finnas en generös dos naket med i ekvationen. 43 procent naket: där har ni siffran. Lägre än så måste man vägra gå. Annars är det helt enkelt inte värt besväret. Tur att Göteborgs konstmuseum kör en öppen visning för deras utställning Nakenhet i Konsten ikväll.

Läs mer här

Veckans bästa tömning: Café Varvet på Brännö
30 procent rabatt på mat och dryck. Havsvy och friska vindar. Döda sjömän som drar förbi i gamla ruttna träbåtar. Det sistnämnda kan jag inte garantera när Café Varvet stänger för sommarsäsongen med två tömningshelger – som vanligt går det bara att hoppas. Men billigt och festligt blir det i alla fall. Och gratis kulglass läste jag nu. Helvete alltså.

Läs mer här