Annons ↓ Annons ↑

Telefonfri middag med stjärnkocken Edin Dzemat

Zacapa, en förstklassig rom från Guatemala, stjärnkocken Edin Dzemat och bartendern Jonas B. Andersen ska få folk att leva lite mer i nuet och använda sina sinnen. Under våren åker de runt i Sverige med pop up-restaurangen Nuet – ett mat- och dryckeskoncept på temat ”här och nu”.

På onsdag kommer Nuet till Smedjan på Sjömagasinet och det blir en middag som aldrig kommer att nå ditt Instagramflöde – den behöver helt enkelt upplevas på plats. Vad som är på tallriken får du använda dina sinnen till att förstå.

Varför gör ni Nuet?
– Målet är att skapa en upplevelse som involverar alla sinnen och som får människor att stanna upp, tänka och reflektera över maten de äter samt drycken de dricker. För att göra detta möjligt kommer alla gäster att fråntas sina telefoner. Dessutom kommer de att få tips om hur de på bästa sätt använder sin syn, känsel och sitt lukt- samt smaksinne, berättar initiativtagaren Zacapa Rum.

Edin Dzemat är en spännande kock i restaurangvärlden som blandar svenska och bosniska mattraditioner. Förra året vann han Kockarnas Kamp och öppnade Brasserie by EDz på Kosta Boda Art Hotel. Om du inte vill bege dig till de småländska skogarna för att äta hans mat får du passa på. 2018 planerar han att öppna en restaurang till med namnet dzeMAT och det är bara tre stjärnor som gäller enligt Dzemat själv.

Edin Dzemat och Jonas B. Andersen

Menyn kommer inte att avslöjas i förväg, varför?
– Jag jobbar ofta med irritationer, vilket innebär oväntade kombinationer och ingredienser som kanske inte är helt uppenbara för gästerna. Att inte avslöja exakt vad som ligger på tallriken leder till att gästerna tvingas fundera över maten och involvera alla sina sinnen, säger Edin Dzemat.

Pop-up restaurangen Nuet gästade Lydmar Hotel i Stockholm den 5 april, Linköping den 6 april och kommer till Sjömagasinet i Göteborg den 26 april. Middagen kostar 995 kronor och innebär en tvåtimmars sittning och spännande element.  Boka din plats här.