Annons ↓ Annons ↑

Staycation i Göteborg

Räckte semesterkassan bara till ett Västtrafikkort? Misströsta inte! Det finns gott om saker att hitta på i GBG med omnejd – här listar vi några av dem.

Åk Paddan
Glid fram på kanalerna medan du drottningvinkar till förbipasserande och lyssnar på historier om det gamla Göteborg – med varierande sanningshalt. Testa även Säveån-turen, då ingår kaffe och bulle!
Kungsportsplatsen

Tälta på en ö
Under sommarsäsongen hyrs varenda liten vindpinad skärgårdsbod ut till ockerpriser, så ta med dig egen bostad istället. Galterö i söder eller Rörö i norr är perfekta att slå upp tältet på!
Färja från Saltholmen/Hjuvik

Paddla i Vättlefjäll
Känns Delsjöområdet för hemtamt? Ta dig lite längre norrut! Från Angered Centrum går buss 75 till Kryddnejlikegatan och sedan siktar du på Vättlestugans kanotuthyrning. Stället är poppis, så boka i god tid!
kanotpoolen.se

Bo på hotell
Mitt i den fulaste delen av stan ligger Paris-doftande pärlan Pigalle! Vi är böjda att hålla med hotellet när de säger: “Det finns en värld utanför Pigalle, men det finns ingenting där som du behöver.”
hotelpigalle.se

Under ytan
Det krävs varken dykcert eller tung utrustning för att spana på fiskar – mask och snorkel räcker gott. Snorklingsleder finns bland annat på Stora Amundön, men en liten varning utfärdas: det här är inget för landkrabbor!
Hpl Brottkärr

When in Rome..
Ibland är det Göteborgsväder även på sommaren. Det är då du bokar Hagabadets romerska avdelning, bjuder in dina bästa vänner och, ja, låtsas som det regnar!
hagabadet.se

Bubblare: Köp jättemycket ost på Hilda Nilssons i Saluhallen och styr en picknick i Trädgårdsföreningen!

Texten publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #30