Stadsdelsguide: Angered

Aldrig sur, ut på tur! Den här månaden käkar vi afghanska specialitéer, frossar i billig frukt och norpar loppisfynden som alltid är slut. Hoppa på vagnen och häng med oss till Angered.

KÄKA

Kultur på Burk
Här kan du och din kulturella ådra verkligen smälta in, både med inredning och omgivning. Har du extra tur är det någon som uppträder på scenen. Om inte – ät dig mätt under en himmel av trendiga lampor som hänger i taket. Riktigt trevligt ställe med andra ord!
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9

Smakrik Restaurang
Ät afghansk mat gjord med kärlek. Besöket på Smakrik Restaurang är lite som en familjemiddag med nära och kära. Dela på en svingod Bowlanee för bara trettio spänn, eller ät någon av signatuerrätterna Mantu, Qaboli Palaw eller Chaplee Kabob. Allt för en högst rimlig peng!
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9

Chwar Chra
Kanske är Chwar Chra Göteborgs godaste grill. Här serveras traditionell kurdisk mat som heter duga. Grytor är gött, spett är gött, falafel är gött – här äter du dig mätt, lääänge.
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9


Käka på Kultur på Burk.

KAFFE

Jerkstrands konditori
Mitt i smeten samlas alla för att fika på Angereds bästa kondis. Bakverk som heter duga, gött kaffe och färskt bröd till frukosten du dock aldrig hinner äta.
Hållplats: Angered Centrum
Spårvagn: 4, 8, 9

Café Hammarkullen
Omringat av offentliga konstverk, mitt på Hammarkullens torg ligger Folkets hus, och i Folkets hus ligger Café Hammarkullen. Här kan du fika, och äta, och dricka kaffe, och fika lite till. Ypperligt trevligt faktiskt!
Hållplats: Hammarkullen
Spårvagn: 4, 8, 9

Café Bueno
Detta ÄR himmelriket, i alla fall för dig som älskar stora, gräddiga, färgglada bakelser. Det finns mängder, de är söta, gudomligt goda och har du tagit en är du fast. Vi gillar det, du kommer garanterat gilla det!
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9


Simmos Frukt.

HANDLA

Simmo Frukt
Är du morgonpigg, har en förkärlek till pittoreska marknader och fullkomligt älskar frukt, ja, då är detta nåt för dig. Marknaden öppnar klockan 7 varje dag, men är du inte vid liv förrän efter lunch, lugn, bara lugn, det är öppet hela eftermiddagen!
Hållplats: Hjällbo
Spårvagn: 4, 8, 9

Klimatsmart Second hand
Här kan du fynda, i massor, till otroooligt bra priser.  Hetsen på alla hipsterloppisar i innerstan och majorna har gjort sitt – det är här allt fint finns. Handla mycket, länge och ta en kaffepaus i det tillhörande kafét och tjöta med grannen, fortsätt fynda osv.
Hållplats: Hjällbo
Spårvagn: 4, 8, 9

Angered köpcentrum
Det är ju tamefan varmt jämt nu för tiden, och ja, det är skönt, men ibland är en ju illa tvungen att handla. Då är ett köpcentrum att föredra: ofta svalt, och eventuellt tomt på folk på grund av att sol och bad kanske är en mer rimlig aktivitet i 30 plusgrader. Eller så tänker alla som du, och det blir ett helvete. Hur som helst, här finns det mycket att välja på!
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9


Klimatsmart (och grym!) Second hand.

GÖRA

Kulturhuset Blå stället
Nej, du behöver inte hålla dig inom en minimal radie som sträcker sig mellan järntorget, avenyn och centralstationen, för att ta del av konst, kultur, teater och bio. Lägg av med ditt inskränkta tänk och åk till Blå Stället istället! Gör det bara! (De har till och med en egen bokmässa!!)
Hållplats: Angered centrum
Spårvagn: 4, 8, 9

Lärjeåns Kafé och Trädgårdar
Du må vara ung, men vi vet att du nu för tiden inget annat än bara längtar till pension, lugn och ro. Ja, då är kanske ett besök på Lärjeåns Kafé och Trädgårdar det enda rätta när du vill långt bort från klibbiga dansgolv och dåliga tinder-ragg. Kanske hittar du en likasinnad, medan ni båda sörplar på en kopp kaffe, mätta efter en gudomligt god lunch, och beundrar växtligheten runt omkring. Guuu så härligt!
Hållplats: Spadegatan
Buss: 71, 74, 179, 401

Packa fika(eller öl)-korgen och…
…ta ett dopp eller bara njut av stora Mölnesjöns blanka vatten.