Sörja sörjer inte sitt gamla sound

De må vara från Göteborgsförorten Halmstad, men vi har pratat med dem i alla fall. Just nu arbetar traptrion Sörja på sitt kommande album, grejen är bara att de inte är så trap längre. Det vittnar nya singeln Allting om.

Hej Sörja, vilka är ni och vad gör ni?
– Hej! Vi i sörja är tre pojkar från Halmstad. Bandet består av Niklas Norinder (också känd som producenten clavigr), Niklas Eriksson och Edvin Lindström. När vi inte sysslar med musiken så jobbar jag (Eriksson) och Edvin heltid i Halmstadtrakten på (typ) industrier. Norinder pluggar en civilingenjörslinje i Uppsala. Distansen är givetvis ett hinder för oss som är vana att jobba tillsammans. Men god kommunikation och bra arbetsmoral när vi väl ses löser ”problemen”. Annars är vi tre lättsamma typer som gillar att skratta, dricka bärs och spendera tid tillsammans i studion, där många internskämt föds.

Jag såg en intervju med er där ni berättade att ni var ”seriöst oseriösa”. Har ni i och med singeln Allting lämnat det och blivit ”oseriöst seriösa” nu?
– Du satte verkligen det med ”oseriöst seriösa”! Med Allting tänker vi att vi sätter ner foten och byter riktning. Mindre sång och autotune, mer rått och rapp.

När bestämde ni er för att ”byta” sound? Var det när trap blev typ millennials svar på dansbandsmusik?
– Du tog verkligen orden ur vår mun med ”trap blev typ millennials svar på dansbandsmusik”. Efter att ha gjort trap i drygt två år insåg vi att genren rör sig ingenstans, och att tråkiga låtar tog sig upp på listor. Vi tog gemensamt beslutet att istället för att sälja vår själ till djävulen och försöka låta som alla andra, så simmar vi istället motströms och blir mer experimentella, men fortfarande med en del trap-influenser.

Vad händer härnäst? EP eller album? Spelning i Göteborg?
– Just nu jobbar vi stenhårt med ett album som kommer vara minst tio låtar. Jag kan inte säga för mycket, men det kommer vara något nytt inom den svenska trapmusiken. Vi har inga spelningar i Göteborg för tillfället, men vi bokas gärna!