Annons ↓ Annons ↑

Unna dig i form till badsäsongen

Beach 2018 är snart här, känner du det i luften? Känner du vibben på stan? Gymmet är inte riktigt lika knökat som i januari men det är ändå någon slags darrande hälsohets som omger mig. Våren, solen och kortbyxorna leder oundvikligt många människors blick mot den egna kroppen.

En lite för lång scroll på instagram pekar mig ständigt till något helt orimligt fitnesskonto som består av spelande muskler, solariebruna ben och en fullfjädrad matlådprepper. Varje liten munsbit som ska förtäras under veckan planeras in i minsta detalj under den populära prepperdagen som stavas söndag. Det är ju så bra sägs det, att laga ett par rätter och fylla hela kylen med praktiska glaslådor från Ikea. De lite större rymmer både ris, broccoli, spänstiga groddar och kanske lite kyckling, allt som oftast garanterat smaklöst kryddad. De mindre är helt perfekta för mellanmålet med blandade nötter och en halv banan, grön såklart för det är där alla bra fiber finns. För att möjliggöra ännu lite mer tid på gymmet i ottan går det riktigt bra att göra en extra stor sats grönkålssmoothie, däng i en citron i så blir den inte brun och oaptitlig förens efter tre, kanske fyra dagar. Och kylen öppnas såklart enbart för att packa ner dagens matranson innan morgonspinningen, aldrig för en kvällsmacka eller eftermiddagssnack.

Vore det inte lite härligare om vi kunde vända blicken in till kroppen istället för mot den, och fokusera på att stoppa i oss saker som gör både kropp och själ glad. För det räcker inte bara att packa matlådor och räkna points och kalorier, den där kroppen behöver lite njutning och kreativitet bland kastrullerna mellan varven också. Kom igen, våga unna dig i form till badsäsongen!